9/7/12

"Δίπορτο" το έχουν κάποιοι καθηγητές στην Πάτρα - Διδάσκουν ταυτόχρονα σε σχολεία της πόλης, αλλά και σε ιδιωτικά φροντιστήρια! - Περιμένει γραπτές καταγγελίες για να δράσει αυτομάτως η Διευθύντρια Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης


Μια ιδιαίτερα ανησυχητική, προκλητική για πολλούς και πάντως σίγουρα παράνομη πρακτική φαίνεται πως εφαρμόζεται -τουλάχιστον το τελευταίο διάστημα- από κάποιους καθηγητές στην Πάτρα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που τέθηκαν υπόψη του...
attacktv.gr, σε κάποια φροντιστήρια της Πάτρας παρατηρείται το φαινόμενο να "εργάζονται" σ' αυτά -και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις με πλήρες ωράριο- καθηγητές που είναι ταυτόχρονα διορισμένοι κανονικά σε σχολεία.
Πέραν του ότι κάτι τέτοιο είναι σαφέστατα παράνομο, συνάμα είναι και ανήθικο, στη συγκεκριμένη εποχή, με την ανεργία -ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων- να έχει φτάσει στο κατακόρυφο, κάποιοι να είναι, ουσιαστικά, διπλοθεσίτες.
Και το κακό δεν σταματάει εδώ, αφού ασφαλώς πρόκειται για εργασία αδήλωτη, που συνεπάγεται μεγάλα ποσά εισφοροδιαφυγής. Σαν να μην έφταναν δε όλα αυτά, εγείρεται και τεράστιο ηθικό θέμα, με ευνοϊκή μεταχείριση μαθητών συγκεκριμένων σχολείων έναντι άλλων.
"Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά"
Το attacktv.gr έθεσε το θέμα υπόψη της διευθύντριας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας, Ευγενίας Πιερρή, η οποία ήταν όσο πιο ξεκάθαρη μπορούσε να γίνει, υπογραμμίζοντας ότι "απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά καθηγητής που διδάσκει σε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο να παραδίδει μαθήματα και σε ιδιωτικά φροντιστήρια".
Διευκρίνισε δε ότι η μόνη νόμιμη δυνατότητα που παρέχεται σε κάποιους καθηγητές να συμπληρώσουν το εισόδημά τους με μια δεύτερη απασχόληση είναι η χορήγηση άδειας για να απασχοληθούν σε φορείς των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας, σε ΙΕΚ, ως επιμορφωτές, στο ΙΤΥ κ.α. Ωστόσο, και πάλι υπό προϋποθέσεις, αφού θα πρέπει να διδάσκουν εκεί σε ώρες εκτός υπηρεσίας (απογεύματα ή Σαββατοκύριακα), αλλά και η διδασκαλία τους αυτή να μην υπερβαίνει τις 10 ώρες.
Η κυρία Πιερρή έσπευσε, πάντως, να διευκρινίσει ότι από τον Αύγουστο του 2010, που ανέλαβε καθήκοντα, δεν έχει λάβει καμία τέτοια καταγγελία". Διαβεβαίωσε δε ότι, από τη στιγμή που θα της γνωστοποιηθεί εγγράφως παρόμοια καταγγελία, θα ενεργήσει αστραπιαία.

Πηγή: http://www.attacktv.gr
Φώτο αρχείου attacktv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου