16/7/12

Ο ρόλος του Τούρκου που κατέβασε τη σημαία στα Ίμια


Ο Τζερούτ Σερτ έγινε πασίγνωστος από τις ελληνικές τηλεοράσεις, αφού η ΜΙΤ φρόντισε να διαρρεύσει το βίντεο που τράβηξαν οι ίδιοι όταν κατέβασε την ελληνική σημαία στα Ίμια και έβαλε στη θέση της μια τούρκικη.
Ο άνθρωπος αυτός, σήμερα, βρίσκεται στη Σάμο, που –όπως μου λένε– παριστάνει τον...
επικοινωνιολόγο και πουλάει διαφημιστικές καταχωρήσεις ελληνικών τουριστικών μαγαζιών σε τουρκικά έντυπα με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Σχεδόν τζάμπα.
Είναι γνωστό πως η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας διαθέτει τεράστια κονδύλια, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην προβολή της χώρας της απέναντι στην Ελλάδα.
Ο ρόλος, όμως, του περίεργου Τζερούτ Σερτ δεν σταματάει εδώ. Από το 2005 έως σήμερα έχει έρθει στην Ελλάδα έξι φορές και πάντα με διαφορετική βίζα, που τον χαρακτηρίζει μάλιστα και ως πρόσωπο… VIP.
Δηλαδή, όχι μόνο περνάει τα σύνορα χωρίς να λογαριάζει κανέναν και τίποτα, αλλά δραστηριοποιείται μπροστά στα μάτια του ελληνικού κράτους σ’ έναν τομέα που η τουρκική εξωτερική πολιτική θεωρεί ως το άλφα και το ωμέγα.
Μιλώντας με το υπουργείο Εξωτερικών, για να μάθω αν γνωρίζουν τις κινήσεις του Τζερούτ στη Σάμο, μου είπαν ότι «ο συγκεκριμένος δεν είναι χαρακτηρισμένος ως ανεπιθύμητο πρόσωπο, συνεπώς δεν μπορούμε να εμποδίσουμε την είσοδό του στην Ελλάδα».
Το ερώτημα που παραμένει, λοιπόν, είναι αμείλικτο. Αν ο συγκεκριμένος, που με τη συμπεριφορά του προσέβαλε τόσο βάναυσα την ελληνικότητα του έθνους, δεν είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο, τότε ποιος είναι;
Του Άρη Σπίνου


Πηγή: http://www.paraskhnio.gr

1 σχόλιο:

  1. Ή εγώ δεν αντιλαμβάνομαι την πραγματικότητα ή όλοι εκείνοι πού βγάλαν ρίζες στις καρέκλες τους.
    Μπήκε ο μόγκολος της ΜΙΤ παράνομα στην Ελλάδα, κατέβασε Ελληνική σημαία από έδαφος της Ελληνικής επικράτειας, ξεκίνησε ένα από τα θερμότερα επεισόδεια στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας και δεν είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο στην χώρα πού με την πράξη του εξευτέλισε?
    Αντί αυτού είναι ελεύθερος να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Σάμο?
    Ποιός άραγε να είναι ο πραγματικός λόγος πού συμβαίνει αυτό.
    Όταν κάποιος με προσβάλει, μέσα στο σπίτι μου ιδιαίτερα, ασφαλώς και τον θεωρώ ανεπιθύμητο έστω να τον χαιρετήσω από το τηλέφωνο.
    Η καλή γειτονία και οι καλές σχέσεις απαιτούν καλές προθέσεις και πράξεις πού να δικαιολογούν αυτό τον σκοπό, αν η αιτία είναι η επαναπροσέγγιση.
    Εκτός κι αν επρόκειτο γιά άλλη μία βλακώδης αγκύλωση τού συστήματος.
    Από εκείνες πού μας έχει συνηθήσει τα τελευταία χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή