15/9/12

6 ώρες διήρκεσε η διαδικασία αποσφράγισης των προτάσεων για τις έρευνες πετρελαίου στο Καλπάκι!

Κοντά 6 ώρες διήρκεσε η διαδικασία αποσφράγισης των προτάσεων των κοινοπραξιών και μεμονωμένων εταιρειών για τις έρευνες πετρελαίου σε Καλπάκι Ιωαννίνων, Κατάκολο και Πατραϊκό...
Ωστόσο οι αποφάσεις για την κατακύρωση των περιοχών σε αναδόχους, δεν πρέπει να αναμένονται πριν περάσουν τουλάχιστον 6 μήνες.
Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί συνεδρίασε η επιτροπή παραλαβής των φακέλων που κατέθεσαν οι εταιρείες στις αρχές Αυγούστου. Επικεφαλής της ήταν ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Κώστας Μαθιουδάκης, ενώ παρέστησαν και οι εκπρόσωποι των εταιρειών.
Με βάση τη διαδικασία που επελέγη, κάθε σελίδα των προτάσεων μονογραφήθηκε ενώ έγινε συζήτηση για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν, προκειμένου να καταλήξουν στην υπογραφή συμβάσεων ανάθεσης έρευνας και εκμετάλλευσης στις τρεις περιοχές.
Συγκεκριμένα, η 17μελής επιτροπή που συνέστησε το ΥΠΕΚΑ, θα αξιολογήσει τις προσφορές με βάση τα συγκεκριμένα κριτήρια που έχουν τεθεί στην προκήρυξη (ύψος επενδύσεων, οφέλη του Δημοσίου, αριθμός γεωτρήσεων, κλπ).
Στη συνέχεια θα καταρτιστεί η short list των εταιρειών για κάθε περιοχή. Με αυτές θα συνεχιστούν εξατομικευμένες διαπραγματεύσεις για βελτίωση των όρων.
Με βάση τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων, η επιτροπή θα καταλήξει στις τελικές της προτάσεις προς τον υπουργό ΠΕΚΑ, ο οποίος στη συνέχεια θα τις θέσει υπ΄όψιν του Πρωθυπουργού.

Πηγή: http://epirusgate.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου