15/9/12

"Όλα ή τίποτα" η επιλογή των βουλευτών για τα νέα μέτρα


Σε ένα άρθρο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο πακέτο μέτρων, καθώς ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να μην επιτρέψει διαφοροποιήσεις...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος", το σενάριο των πολλών διατάξεων απορρίφθηκε, ώστε να μη δοθεί η δυνατότητα σε κυβερνητικούς βουλευτές να επιλέξουν ποια μέτρα θα ψηφίσουν και ποια όχι.
Ο πρωθυπουργός, επιθυμεί το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ να περάσει "όπως είναι", ώστε να δοθεί το μήνυμα στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη για μεταρρυθμίσεις και να εκταμιευθεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ.
Στόχος του πρωθυπουργού είναι να πάει στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου με ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα στις αποσκευές του.
Πάντως, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα αντιδράσουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και οι βουλευτές των άλλων δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς θα βρεθούν στη θέση όσων είχαν ψηφίσει το Μνημόνιο 1 και το Μνημόνιο 2, μην μπορώντας να αποφύγουν ακόμα και τα πιο ανάλγητα μέτρα.
Τα μέτρα θα "κλειδώσουν" πιθανότατα σε μια ακόμα συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, τη Δευτέρα ή την Τρίτη και στη συνέχεια θα υπάρξει διάγγελμα του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό.
Όταν το πακέτο μέτρων, πάρει τη μορφή νομοσχεδίου θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή, πιθανότατα προς το τέλος Οκτωβρίου, ώστε το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της τρόικας.
Αν όλα πάνε βάσει προγράμματος, στη Σύνοδο Κορυφής, θα δοθεί το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
του Μάνου Χωριανόπουλου

Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου