21/7/12

«Κλειδώνουν» τα τελευταία μέτρα για τη συμπλήρωση των 11,5 δις

Με περιορισμό προσλήψεων στην Παιδεία και μείωση δαπανών σε Υγεία, ΔΕΚΟ και υπουργεία Μεταφορών και Εσωτερικών σκοπεύει η κυβέρνηση να συμπληρώσει το ποσό που έλειπε από τα 11,5 δις που ζητούνται για την επόμενη διετία.

Σύμφωνα με το...
«Έθνος» το σχέδιο για την εξοικονόμηση 11,5 δις βρίσκεται σε τελικό στάδιο, καθώς βρέθηκαν τα 3.5 δις που έλειπαν από τον συνολικό λογαριασμό που έχει ζητηθεί από τρόικα. 
Η ίδια πηγή αναφέρει πως τα 3.5 δις εκτιμάται ότι θα συγκεντρωθούν από τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών, Υγείας, Μεταφορών αλλά και από τις ΔΕΚΟ για να κλείσει το τελικό πακέτο. 
Επιπλέον, όπως αναφέρει το Έθνος, η κυβέρνηση προωθεί αύξηση των ωρών διδασκαλίας για τους περίπου 150.000 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κίνηση που αποσκοπεί στον περιορισμό των προσλήψεων. 
Για τους υπαλλήλους στις ΔΕΚΟ προβλέπεται νέα μείωση αποδοχών με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, το οποίο προβλέπει την περικοπή των επιδομάτων και των πρόσθετων αμοιβών. 
Παράλληλα, όπως αναφέρει το «Έθνος», η κυβέρνηση σχεδιάζει να βάλει λουκέτο σε δημοτικές επιχειρήσεις, πολιτιστικά κέντρα, ενώ το σχέδιο για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης περιλαμβάνει μείωση επιχορηγήσεων και περικοπή αποδοχών σε συμβούλους. 
Στον τομέα της Υγείας προωθείται η συγχώνευση νοσοκομείων για να περιοριστεί το λειτουργικό κόστος και η ευρεία επέκταση των γενόσημων φαρμάκων στον τομέα της υγείας. 
Η κυβέρνηση σχεδιάζει ακόμη και το κλείσιμο των 59 ΚΤΕΟ που λειτουργούν σε ολόκληρη την Ελλάδα. 
Όπως αναφέρει το Έθνος το οικονομικό επιτελείο επιθυμεί την ολοκλήρωση του έργου της κοστολόγησης των μέτρων στις αρχές της εβδομάδας, πριν από τη προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας.

Πηγή: http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου