20/7/12

Ανθρωπιστική κρίση στη Συρία: 30.000 πρόσφυγες τις τελευταίες 48 ώρες


Μέχρι και 30.000 σύροι πρόσφυγες ενδέχεται να έχουν περάσει στο Λίβανο τις τελευταίες 48 ώρες για να σωθούν από τις συγκρούσεις στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
"Έχουμε πληροφορίες που προσπαθούμε να διακριβώσουμε ότι χιλιάδες σύροι στη διάρκεια της νύχτας και χθες πέρασαν στο Λίβανο. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 8.500 με 30.000 ανθρώπους που μπορεί να διέσχισαν τα σύνορα τις τελευταίες 48 ώρες", δήλωσε η Μελίσα Φλέμινγκ, επικεφαλής εκπρόσωπος της UNHCR.
"Τα σύνορα παραμένουν ανοιχτά...
οι άνθρωποι συνεχίζουν να συρρέουν στο Λίβανο", τόνισε η Φλέμινγκ.
Ένα εκατομμύριο σύροι θεωρείται ότι έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας από την τελευταία εβδομάδα, είπε η ίδια σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τη συριακή Αραβική Ερυθρά Ημισέληνο, της οποίας ο προηγούμενος απολογισμός ανάφερε ότι 500.000 είναι οι εκτοπισμένοι.
Την ίδια ώρα, φέρονται ότι εξαντλούνται τα αποθέματα μετρητών από τις συριακές τράπεζες, γεγονός που έχει προκαλέσει την αύξηση της ζήτησης ασφαλούς στέγασης με αποτέλεσμα τα ενοίκια σε κάποιες περιοχές να έχουν εκτοξευθεί στα 100 δολάρια την βραδιά, σύμφωνα πάντα με την UNHCR.
"Μόλις έλαβα αναφορά από το προσωπικό μας που λέει ότι οι κρατικές και οι ιδιωτικές τράπεζες φέρεται ότι έχουν μείνει χωρίς πόρους. Το αν αφορά όλες τις τράπεζες δεν το γνωρίζω", είπε η ίδια.
ΑΜΠΕ


Πηγή: http://www.epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου