18/7/12

Ισπανία: Στο νέο επίπεδο ρεκόρ του 8,95% τα μη εξυπηρετούμενα τραπεζικά δάνεια


Στο νέο επίπεδο ρεκόρ του 8,95% διαμορφώθηκε το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων τραπεζικών δανείων το μήνα Μάιο στην Ισπανία, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας.
Τα επισφαλή δάνεια, τα οποία αφορούν κυρίως μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις στεγαστικού χαρακτήρα, ανήλθαν το Μάιο στο ποσό των...
155,841 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
Τον Απρίλιο του 2012 το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το οποίο αποτελεί δείκτη της υγείας του τραπεζικού συστήματος, διαμορφωνόταν σε 8,72%, το Μάρτιο σε 8,37% και το Φεβρουάριο σε 8,15% του συνόλου των χορηγήσεων.
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από το 1994, οπότε τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαμορφώνονταν σε 8,95% του συνόλου των χορηγήσεων, ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ισπανίας.
Σημειώνεται ότι στις 9 Ιουνίου η ευρωζώνη ενέκρινε τη χορήγηση στήριξης ύψους 100 δισ. ευρώ στην Ισπανία για την ενίσχυση του τραπεζικού της τομέα, ο οποίος πλήττεται από την αρνητική πορεία της κτηματικής αγοράς και την άνοδο των επισφαλών στεγαστικών δανείων, που αφορούσαν μόλις το 3,37% των χορηγήσεων το 2008.
ΑΜΠΕ

Πηγή: http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου