23/10/12

Ανεξάρτητοι Έλληνες: «Στις 28 Οκτωβρίου συμμετέχουμε και πρωτοστατούμε στις εκδηλώσεις, λέγοντας το δικό μας ΟΧΙ»


Ενώ πλησιάζουμε στην ημέρα της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, πληθαίνουν οι πληροφορίες για τις προσπάθειες των κυβερνητικών εταίρων και των κομμάτων τους για την υποβάθμιση, τον περιορισμό ή και την ματαίωση των εορταστικών επετειακών εκδηλώσεων του ΟΧΙ...


Οι προσπάθειες αυτές γίνονται εμπρός στον φόβο των αναμενόμενων λαϊκών αποδοκιμασιών των κυβερνητικών και κομματικών εκπροσώπων της μνημονιακής συγκυβέρνησης, αποδοκιμασίες που χρωμάτισαν σε όλη την Ελλάδα τους προηγούμενους πρόσφατους εορτασμούς.

Στην κατάλληλα προετοιμασμένη υποβάθμιση των γιορτασμών των εθνικών επετείων, που καλλιέργησαν τα προηγούμενα χρόνια τα καθεστωτικά διαπλεκόμενα ΜΜΕ και συγκεκριμένοι διεθνιστικοί και κοσμοπολίτικοι κομματικοί χώροι, που αντιμάχονται οτιδήποτε το εθνικό και πατριωτικό, ήρθε φέτος να προστεθεί και η συνειδητή επιλογή των προσκείμενων στη συγκυβέρνηση, για να προστατευθούν και να κρυφθούν από τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση.

Σ’ όλες αυτές τις μεθοδεύσεις που αποτελούν μια νέα προσπάθεια υποβάθμισης  και αμαύρωσης της εθνικής μνήμης και των αγώνων του λαού μας στο Αλβανικό μέτωπο και στο Έπος της Εθνικής Αντίστασης, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ υπογραμμίζουμε με έμφαση:

Συμμετέχουμε ενεργά σε όλες τις εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις που οργανώνουν οι θεσμοθετημένοι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών.

Σηματοδοτούμε με την παρουσία μας, το σεβασμό μας στην επέτειο του ΟΧΙ και στον αγώνα του Ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό που σήμερα σηκώνει κεφάλι.

 Αποτίνουμε φόρο τιμής στου αγωνιστές του 1940, του Αλβανικού Έπους, του Έπους της Εθνικής Αντίστασης, στον πρωταγωνιστή Ελληνικό Λαό.

Ενισχύουμε, παρευρισκόμαστε, στηρίζουμε και χειροκροτούμε τα ελληνικά νιάτα που θα παρελάσουν με τα σχολεία τους με τη γαλανόλευκη σημαία επικεφαλής τιμώντας, το ηρωικό ΟΧΙ του Ελληνικού λαού.

Καταθέτουμε σαν κόμμα στεφάνι στις εκδηλώσεις από κοινή αντιπροσωπεία κοινοβουλευτικών, εκπροσώπων των τοπικών μας οργανώσεων και αυτοδιοικητικών στελεχών, όπου υπάρχουν.

Πρωτοστατούμε στις εκδηλώσεις  με τους εκπρόσωπους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να παρευρίσκονται μαζί με τον Ελληνικό Λαό που τιμά την μνήμη, την επέτειο και το πνεύμα του ΟΧΙ, μακριά από τις λογικές μεγαλοσχημόνων παραγόντων και «επισήμων», που με την πολιτική τους παραβιάζουν κατάφωρα το νόημα της εθνικής επετείου και προκαλούν με την παρουσία τους το αίσθημα δικαίου των πολιτών.

Διοργανώνουμε εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης και τιμής με ομιλίες, αφιερώματα, πολιτιστικά δρώμενα και επικαιροποιούμε το νόημα της επετείου του ΟΧΙ, ανάγοντάς το στα σημερινά δεδομένα της πολύπλευρης επίθεσης που δέχεται το Έθνος και η πατρίδα μας και διατρανώνουμε τη διάθεσή μας και την απόφασή μας να μην υποταγούμε, να αντισταθούμε και να νικήσουμε.

Μοιράζουμε τις πολιτικές μας μπροσούρες για την επέτειο του ΟΧΙ, σεβόμενοι την ιστορική μοναδικότητα του γεγονότος της 28ης Οκτωβρίου 1940, αναβιώνοντας στην μνήμη την εθνική ενότητα που επιτεύχθηκε τότε, έστω και κάτω από το Μεταξικό δικτατορικό καθεστώς, εθνική ενότητα που όπως τότε έτσι και σήμερα είναι ιδιαίτερα απαραίτητη για την επιβίωσή μας σαν  Έθνος.

Διεκδικούμε και απαιτούμε τις Γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για την Ελλάδα, ύψους σήμερα εκατοντάδων δις €, στο πνεύμα της εθνικής επετείου και της ηθικής δικαίωσης του έπους εκείνου αλλά και της εφαρμογής των κανόνων του διεθνούς δικαίου, χωρίς να ξεχνάμε και το ζήτημα της επιστροφής των αρχαιοτήτων που από την περίοδο της κατοχής κλάπηκαν από την Ελλάδα, μεταφέρθηκαν στη Γερμανία, όπου βρίσκονται μέχρι σήμερα.

Πιστοί στο πνεύμα της 28ης Οκτωβρίου 1940, τιμάμε τους αγωνιστές του Αλβανικού Έπους, συνεχίζοντας τον εθνικό πατριωτικό αγώνα τους για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη, αντίσταση στις επιθέσεις του νέου οικονομικού φασισμού του αδηφάγου διεθνούς κερδοσκοπικού μη παραγωγικού κεφαλαίου, που απειλεί σήμερα με εξαθλίωση και αφανισμό την πατρίδα μας και τον λαό μας.

Δίνουμε τη δική μας μάχη για την Ευρώπη της ειρήνης, των Εθνών, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, χωρίς σύγχρονους ανθρωποκτόνους πολέμους οικονομικού ιμπεριαλισμού και εκμετάλλευσης.

Συγκροτούμε στον κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο την δική μας Πίνδο, το δικό μας Ρούπελ, και αντιστεκόμαστε.

Λέμε το δικό μας ΟΧΙ, «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου