25/10/12

Προκήρυξη 30 θέσεων πρακτικής άσκησης για άνεργους πτυχιούχους σε χώρες της Ε.Ε


Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo Da Vinci 2012-2014, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δίνει σε 30 άνεργους πτυχιούχους θετικών και θεωρητικών σπουδών τη δυνατότητα να...
αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία σε 16 μικρο-μεσαίες & μεγάλες επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα, εκπαιδευτικούς φορείς & ένα νοσοκομείο σε Γερμανία, Δανία, Ισπανία, Κύπρο, Σλοβακία & Σλοβενία.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ έχουν:
Άνεργοι πτυχιούχοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και άλλων ελληνικών ΑΕΙ και ΑΤΕΙ ηλικίας μέχρι 28 ετών (γεννημένοι μετά τη 1/1/1984).
Η χρονική διάρκεια των περιόδων πρακτικής άσκησης κυμαίνεται από 3 έως 6 μήνες. Οι πρώτες περίοδοι πρακτικής άσκησης θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2013 και θα ολοκληρωθούν σε διαδοχικές ροές μέχρι το Μάιο του 2014.

Χρηματοδότηση συμμετεχόντων

Η χρηματοδότηση των συμμετεχόντων καλύπτει:

α) υποτροφία για δαπάνες διαβίωσης & ταξιδιωτικά έξοδα (βάσει των ανώτατων ποσών που έχει ορίσει η Εθνική Μονάδα ΙΚΥ, ανάλογα με την χώρα υποδοχής και την χρονική διάρκεια της πρακτικής άσκησης) π.χ.
3μηνο στην Κύπρο: 2.990 Ευρώ
3μηνο στη Σλοβενία: 3.188 Ευρώ
4μηνο στην Ισπανία: 4.236 Ευρώ
4μηνο στη Δανία: 5.646 Ευρώ
β) δαπάνες προετοιμασίας
γ) ταξιδιωτική ασφάλιση

Διαδικασία αξιολόγησης αιτήσεων συμμετοχής

Η προεπιλογή των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί από Επιτροπές συναφούς αντικειμένου μελών Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ η τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί από τους οργανισμούς υποδοχής του εξωτερικού. Προτεραιότητα θα δοθεί στους Πτυχιούχους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2012 στην ιστοσελίδα του ΚΕΚ http://dikeppee.uoi.gr/kek-current
Οι πρώτες αποστολές θα ξεκινήσουν το Μάρτιο του 2013, ενώ το σύνολο του έργου θα ολοκληρωθεί μέχρι το Μάιο του 2014.


ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 19 Οκτωβρίου 2012
ΛΗΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 9 Νοεμβρίου 2012 (σφραγίδα ταχυδρομείου)

Οι αιτήσεις κατατίθενται ή αποστέλλονται στα Γραφεία του Κ.Ε.Κ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:
Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
ΔΙ.ΚΕ.Π.Π.Ε.Ε. «Σταύρος Νιάρχος» - 451 10 Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων
Τηλ.: 26510-09141, 09131 (Μαρία Παπαδοπούλου, Σοφία Πέγκα)
Fax: 26510-09230
E-mail: kekuoi@cc.uoi.gr

Επιστημονικός υπεύθυνος: Καθ. Βενετσάνος Μαυρέας, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Διοικητική Υπεύθυνη: Μαρία Παπαδοπούλου, Υπεύθυνη Δράσεων Κινητικότητας Leonardo Da Vinci, Κ.Ε.Κ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Να σημειωθεί ότι από το 2003 το Κ.Ε.Κ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δίνοντας έμφαση στη διεθνοποίηση των δράσεών του δραστηριοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo Da Vinci. Συγκεκριμένα έχει συντονίσει την υλοποίηση 4 προγραμμάτων κινητικότητας, στα οποία συμμετείχαν 64 άτομα ολοκληρώνοντας επιτυχώς περιόδους πρακτικής άσκησης διάρκειας από 2 έως 6 μήνες σε 32 οργανισμούς υποδοχής σε 13 χώρες της Ε.Ε.

Το 4ο πρόγραμμα κινητικότητας πτυχιούχων Leonardo Da Vinci του Κ.Ε.Κ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τίτλο «Εργασιακή Εμπειρία στην Ευρωπαϊκή Αγορά Εργασίας» που υλοποιήθηκε από 8/11/2010 και ολοκληρώθηκε στις 31/5/2012 διακρίθηκε από το Ι.Κ.Υ. ως Παράδειγμα Καλής Πρακτικής (Good Practice) για τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας στο σχεδιασμό και υλοποίησή του και έχει συμπεριληφθεί ως καλή ευρωπαϊκή πρακτική στο Study Visit Group Report του ευρωπαϊκού οργανισμού CEDEFOP με τίτλο: “Quality in mobility and certificates for better cross-border mobility”, Zwolle, Ολλανδία, 2011.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, η αίτηση και όροι συμμετοχής http://dikeppee.uoi.gr/kek-Leonardo

Πηγή: http://goodnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου