18/10/12

Ογκώδη συλλαλητήρια κατά των νέων μέτρων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας


Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στα συλλαλητήρια ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, Εργατικών Κέντρων και ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη και όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως την Πάτρα, το Ηράκλειο, τις Σέρρες, τη Ρόδο κλπ...

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) οργάνωσαν απεργιακή συγκέντρωση έξω από το ΕΚΘ, που εξελίχθηκε σε πορεία.

Στην ίδια πορεία προστέθηκαν τα μπλοκ της Πρωτοβουλίας Σωματείων και του αντιεξουσιαστικού χώρου που έκαναν προσυγκέντρωση στην Καμάρα. Στην κεφαλή της πορείας ΕΚΘ-ΕΔΟΘ τέθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με τα πληρώματα τους που στη διάρκεια της διαδρομής έβαζαν σε λειτουργία τις σειρήνες. Όταν έφτασαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης τα ασθενοφόρα περικύκλωσαν το κτήριο. Ένα μέρος των διαδηλωτών πέταξε σακούλες με σκουπίδια έξω από την είσοδο του υπουργείου.

Οι πρόεδροι του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, και της ΕΔΟΘ, Πέτρος Κετικίδης, δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή στην απεργία και στο συλλαλητήριο.

Το ΠΑΜΕ έκανε ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους η οποία κατέληξε στην οδό Τσιμισκή, έξω από τα καταστήματα Notos Galleries, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε απεργία.

Βροντερό μήνυμα κατά των νέων εργασιακών μέτρων έστειλαν οι πολίτες στις Σέρρες, καθώς περισσότεροι από 3.000 εργαζόμενοι και άνεργοι ανταποκρίθηκαν στην προγραμματισμένη πορεία των σωματείων τους, πλημμυρίζοντας το κέντρο την πόλης των Σερρών.

Στην ειρηνική, δίωρη, πορεία που πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε στη μία το μεσημέρι συμμετείχαν ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών, η ομοσπονδία εμποροβιοτεχνών, δημοτικοί υπάλληλοι, εκπρόσωποι ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ,γιατροί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί, κοινωνικοί φορείς, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, συμβασιούχοι πυροσβέστες, οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί, περιπτερούχοι, εκπρόσωποι και μέλη της ένωσης εστιατορίων ν. Σερρών και μέλη των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σε απεργιακό κλοιό βρέθηκαν και τα Χανιά, με τους εργαζόμενους να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των συνδικάτων και να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά, και στα δύο συλλαλητήρια διαμαρτυρίας που οργανώθηκαν.

Κεντρικό σύνθημα των κινητοποιήσεων ήταν να μην περάσουν τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα, αίτημα το οποίο εκφράστηκε και με τα ψηφίσματα των συμμετεχόντων στις κινητοποιήσεις.

Το πρώτο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί από το ΠΑΜΕ, στην πλατεία 1866 και ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους των Χανίων.

Ακολούθησε το συλλαλητήριο που οργάνωσαν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Χανίων, στην πλατεία της δημοτικής αγοράς.

Πραγματοποιήθηκε πορεία, η οποία κατέληξε στην πλατεία δικαστηρίων και τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, έξω από τα οποία εργολήπτες δημοσίων έργων είχαν παρατάξει μηχανήματα έργων.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων παρέδωσε το ψήφισμα της κινητοποίησης στον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη.
από το Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: http://prezatv.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου