22/10/12

Μήνυμα Σαμαρά κατά των διαφοροποιήσεων η διαγραφή του Ν. Σταυρογιάννη


Ένα σαφές μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους βουλευτές της παράταξής του, πως δεν θα γίνουν αποδεκτές διαφοροποιήσεις, αποτελούσε η απομάκρυνση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ του βουλευτή Φθιώτιδας, Νίκου Σταυρογιάννη. Ο βουλευτής διαγράφηκε από την ΚΟ, ενώ με εντολή του Αντώνη Σαμαρά παραπέμφθηκε και στην...
Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής, λόγω δηλώσεών του σε εφημερίδα, στις οποίες ανέφερε πως δεν θα ψηφίσει τα μέτρα.
Μιλώντας στην εφημερίδα Real News, ο κ. Σταυρογιάννης ανέφερε πως «η δική μου συνείδηση δεν μου επιτρέπει να ψηφίσω μέτρα που εξαθλιώνουν τους πλέον αδύναμους οικονομικά, φτωχοποιούν τη μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους αυτής της χώρας, δηλαδή χωρίς να υπάρχει προοπτική ότι έστω με αυτά τα άδικα και σκληρά μέτρα μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την οικονομία και να ανατάξουμε την πορεία καταστροφής της χώρας».
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ανέφερε πως «είναι προφανές ότι δεν βλέπουμε με τον ίδιο τρόπο τα πράγματα, γι' αυτό και είχαμε αυτήν την εξέλιξη», και πρόσθεσε πως «οι περισσότεροι έχουν καταλάβει όμως ότι είναι αδήριτη η ανάγκη να πάρουμε τη δόση και η συντριπτική πλειοψηφία καταλαβαίνει ότι είναι αναγκαίο για τη διάσωση της χώρας».
Την ίδια στιγμή, ο γραμματέας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τόνισε πως «ήταν λάθος» η συνέντευξη του κ. Σταυρογιάννη στη Real News, και υπογράμμισε: «Πρώτα να δούμε τα μέτρα και να μην σχολιάζουμε επί σεναρίων. Οι Έλληνες βουλευτές είναι πατριώτες».
Τι απαντά ο Νίκος Σταυρογιάννης
«Με τις διαγραφές δεν λύνεις τα προβλήματα αξιοπιστίας και συνέπειας και κυρίως δεν αντιμετωπίζεις το σύνθετο και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και τα τρομακτικά αδιέξοδα που βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Σταυρογιάννης σε δηλώσεις του στο lamiareport.gr. Προσθέτει:
«Αυτά προσδιόρισα και επεσήμανα στη συνέντευξή μου, υπενθυμίζοντας όσα υποστηρίζαμε από την εποχή του πρώτου μνημονίου. Ότι τα μέτρα αυτά είναι άδικα, σκληρά και συγχρόνως αναποτελεσματικά και αποτυχημένα. Κάποιοι μέσα σε λίγους μήνες, το ξέχασαν και διαπραγματεύονται με τους εκπροσώπους των δανειστών μας περικοπές και μέτρα που ξέρουν πως θα χειροτερέψουν την κατάσταση και ότι δεν θα έχουν κανένα θετικό αποτέλεσμα.
Δεσμευτήκαμε για επαναδιαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο, αποδεχόμενοι τους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος, αλλά με άλλο μείγμα πολιτικής. Και είχαμε προτείνει συγκεκριμένα μέτρα (Ζάππειο 1,2). Όλα αυτά τα ξέχασαν και αποφάσισαν τη συνέχιση της ίδιας κοινωνικά άδικης και οικονομικά αποτυχημένης πολιτικής.
Με διέγραψαν γιατί δεν μπορώ να τους ακολουθήσω στις οβιδιακές μεταμορφώσεις τους. Ας είναι, όλοι κρινόμαστε και οι πολίτες απαιτούν συνέπεια λόγων και έργων από όλους μας, και όχι ψεύτικες υποσχέσεις προεκλογικά και άλλη πολιτική μετεκλογικά. Ειλικρινά εύχομαι να κάνω λάθος πολιτική εκτίμηση, αλλά η κοινωνία βράζει.
Η αίσθηση της κοινωνικής αδικίας σε βάρος των ασθενέστερων, που επιτείνεται από τις αποκαλύψεις για τις ποικιλώνυμες λίστες και τη συνέχιση της προστασίας όλου του 'συστήματος παρακμής', που ευθύνεται γιατί φτάσαμε ως εδώ, θα πυροδοτήσει την κοινωνική έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα και την κοινωνία.
Αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν και να το προλάβουν, αλλάζοντας πολιτική, δίνοντας ελπίδα και προοπτική, λέγοντας όλη την αλήθεια στους πολίτες, επιμερίζοντας δίκαια τα βάρη αφού πρώτα πληρώσουν οι κλέφτες και οι επίορκοι»

Πηγή: http://www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου