16/10/12

Τουλάχιστον δύο μεγάλα σκάνδαλα στη «λίστα Λαγκάρντ»!

Στοιχεία που συνδέονται με δύο άλλες μεγάλες υποθέσεις οι οποίες εκκρεμούν ενώπιον της δικαιοσύνης εντόπισαν σύμφωνα με πληροφορίες οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης μελετώντας πολύ προσεκτικά την περιβόητη "λίστα Λαγκάρντ"...


Πρόκειται για το γνωστό σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου αλλά και την υπόθεση των δανειοδοτήσεων της Proton Bank προς εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν ενδεχομένως φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες και θα διαβιβαστούν στους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται τις επίμαχες υποθέσεις προκειμένου να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο των ερευνών τους.

Στο μεταξύ, με την ιδιότητα του υπόπτου πέρασαν την πόρτα των οικονομικών εισαγγελέων οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Και οι δύο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τον τρόπο που χειρίστηκαν την επίμαχη λίστα.

Οι δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ μιλώντας πάντως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, υπεραμύνθηκαν των ενεργειών τους, υποστηρίζοντας πως το εν λόγω υλικό έφτασε στα χέρια τους ατύπως.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου