23/10/12

Η παράσταση της ημέρας: "Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι"


«Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι»
Θέατρο Επί Κολωνώ

Κείμενο / Δραματουργική επεξεργασία: Αριστέα Κοντραφούρη
Σύλληψη και Σκηνοθεσία: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Τάσος Καρακύκλας, Βαλεντίνα Παπαδημητράκη
Παίζουν οι μουσικοί: Έλλη Βασιλάτου: φλογέρα, κλαρινέτο, Γιάννης Σιφναίος: κιθάρα, ούτι  

Παράσταση με ζωντανή μουσική, όπου δύο παιδιά από το κοινό ενσαρκώνουν την Κανέλα και το Δυοσμαράκι, σε ένα σκηνικό παιχνίδι με το χρόνο και την παράδοση, από το Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο.

Η Κανέλα...
ζει στη Χώρα του Χθες, έναν ονειρικό τόπο πάνω από τον κόσμο, αθάνατη μα εντελώς μόνη. Περνάει τον καιρό της παίζοντας με τα είδωλα που της φέρνει από τη γη ο μεγάλος μαγικός της καθρέφτης.

Το Δυοσμαράκι βασιλεύει σ’ ένα μεγάλο κράτος, που δεν είναι ούτε στο χθες, ούτε στο σήμερα, αλλά βρίσκεται πάντα μια μέρα μπροστά, γι αυτό λέγεται η Χώρα του Αύριο.

Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι ξεπηδούν μέσα από το παιδικό ακροατήριο και μεταμορφώνονται επί σκηνής σε παραμυθένιους ήρωες, με τη βοήθεια των ηθοποιών. Ένα κορίτσι και ένα αγόρι από το κοινό γίνονται η Κανέλα και το Δυοσμαράκι του παραμυθιού.

Μέσα από παραδοσιακά παιχνίδια και τραγούδια οι μικροί θεατές μεταφέρονται σ’ ένα ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τη μνήμη του παρελθόντος και την ελπίδα του μέλλοντος.

Τραγούδια και σκοποί από την ελληνική παράδοση, ερμηνεύονται ζωντανά από τους ηθοποιούς και τους μουσικούς, με συνοδεία από φλογέρα, ούτι, κλαρινέτο, κιθάρα, και κρουστά.

Ένα μαγικό παιχνίδι με το χρόνο και την παράδοση. Μια παράσταση για κάθε ηλικία, για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, για φοιτητές, για ενήλικες και υπερήλικες, για όλους όσους πιστεύουν στα παραμύθια!

Πρώτη παράσταση: Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012
Τελευταία παράσταση: Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012
Παραστάσεις: Κυριακή 12:15
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά  
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10,00€, Οικογενειακό (4 άτομα) 30,00€ 
Χώρος: Κεντρική Σκηνή Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Κολωνός (από Λένορμαν 94)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου