16/10/12

«Πλήρης ασυμφωνία» στις διαπραγματεύσεις υπ. Εργασίας - τρόικας

Για πλήρη ασυμφωνία με την τρόικα, κάνουν λόγο στελέχη του υπουργείου Εργασίας, μετά την εκ νέου αποχώρηση της τρίμερους από το υπουργείο Οικονομικών, όπου διεξάγονταν οι διαπραγματεύσεις...

Όπως είπε στέλεχος του υπουργείου εργασίας «εμείς θέλαμε να συνεχίσουμε, αυτοί όμως έφυγαν...».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται η συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, να επαναληφθεί αργότερα σήμερα, μετά την τηλεδιάσκεψη που θα έχουν οι επικεφαλής της τρίμερους με τους προϊσταμένους τους.

Βασικό αγκάθι στις διαπραγματεύσεις αποτελεί το θέμα των τριετιών.

Ο Πόουλ Τόμσεν από το ΔΝΤ επικαλείται το νόμο του μνημονίου και την πράξη υπουργικού συμβουλίου για τα εργασιακά που ακολούθησε, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει την κατάργηση των τριετιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κύριοι Μαζούχ και Μορς που εκπροσωπούν την ευρωπαϊκή πλευρά των δανειστών, επισήμαναν στον Τόμσεν, ότι αυτό αποτελεί μια παρατραβηγμένη ερμηνεία του μνημονίου και διαφώνησαν μαζί του.

Ωστόσο η ελληνική πλευρά δηλώνει ότι στο μνημόνιο ψηφίσθηκε η θεσμοθέτηση ελάχιστου ύψους μισθού από την κυβέρνηση και από την πράξη υπουργικού συμβουλίου το πάγωμα των ωριμάνσεων.

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου