22/10/12

Παραπληγική γυναίκα περιμένει ένα χρόνο την επιτροπή, αφού της έκοψαν το επίδομα για ένα... ορθογραφικό λάθος!!!


Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και στην αδυναμία, του κρατικού μηχανισμού, να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο και σωστό σύστημα υγείας, στα άτομα με αναπηρία, έχει μπλέξει τον τελευταίο χρόνο, μια παραπληγική γυναίκα η οποία, παρά τις γνωματεύσεις από την πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ του ΙΚΑ, φαίνεται να μην έχει το δικαίωμα καταβολής του παραπληγικού επιδόματος που λάμβανε τόσα χρόνια, λόγω ορθογραφικού λάθους (!) στην τελευταία ιατρική γνωμάτευση της ανωτέρω επιτροπής...


Η 72χρονη, Παναγιώτα Ξυνή, εδώ και δέκα περίπου χρόνια, αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα υγείας ενώ είναι αναγκασμένη να βρίσκεται διαρκώς σε αναπηρικό καροτσάκι, λόγω της αδυναμίας της να περπατήσει. Η άνοια, η βαριά εξωπυραμιδική συνδρομή και η σπαστική τετραπάρεση που έχουν διαπιστωθεί με την υπ' αριθμ. 12-046371 γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας του ΚΕΠΑ και με ποσοστό αναπηρίας 85%, δυστυχώς, δεν της επιτρέπει να λάβει το επίδομα του παραπληγικού, καθώς η επανεξέταση από την υγειονομική επιτροπή τον Ιανουάριο του 2012, έχει επιφέρει σε εκείνη και την οικογένειά της, μια απίστευτη ταλαιπωρία εδώ και δεκατέσσερις ολόκληρους μήνες.

Η κ. Ξυνή, την οποία όλα αυτά τα χρόνια, φροντίζει το μοναδικό της παιδί, ο Γιάννης, με την πενιχρή σύνταξη των 600 ευρώ, που η ίδια παίρνει, ενώ έχει από τον Ιανουάριο του 2012, γνωμάτευση του ΚΕΠΑ με ποσοστό αναπηρίας 85% εφ' όρου ζωής, μέχρι σήμερα, δεν έχει λάβει το παραπληγικό επίδομα των 600 ευρώ που δικαιούται και που λάμβανε μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2011, επειδή, στην παραπάνω γνωμάτευση η επιτροπή, «ξέχασε» να αναγράψει πως η γυναίκα πρέπει να λάβει επίδομα παραπληγίας και όχι επίδομα εταίρου προσώπου, που ανέρχεται στα 300 ευρώ, το οποίο ακόμα κι αυτό δεν της καταβάλλεται. Το παραπάνω έχει σαν αποτέλεσμα η 72χρονη, για πάνω από ένα χρόνο να αναμένει το ΙΚΑ να δώσει λύση στο πρόβλημά της.

Πηγή: http://patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου