18/10/12

Spiegel: Ειλημμένη η απόφαση για την επόμενη δόση. Θα γίνει σε "δεσμευμένο" λογαριασμό


Η απόφαση για τη χορήγηση της δόσης προς την Ελλάδα έχει ήδη ληφθεί ανεπισήμως, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, η οποία όπως τονίζει θα γίνει σε "δεσμευμένο" λογαριασμό...

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, τη λύση αυτή καταρτίζουν με την τρόικα τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία. Στην ουσία η λύση που προωθείται είναι να καταβληθούν τα 31,5 δισεκατομμύρια ευρώ το αργότερο εντός του Νοεμβρίου και να μπουν σε ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό.
Με τα χρήματα του λογαριασμού θα πληρώνονται οι τόκοι και θα αποπληρώνεται το χρέος που ωριμάζει.
"Πρόσθετα κενά στον προϋπολογισμό θα πρέπει να τα κλείσει η ίδια η Αθήνα", γράφει το Spiegel.
Παράλληλα, Γερμανία και Γαλλία επιδιώκουν να βελτιώσουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στην Αθήνα.
Ως παράδειγμα αναφέρεται η ενίσχυση του ρόλου του υπουργού Οικονομικών έναντι των υπόλοιπων μελών του υπουργικού συμβουλίου αλλά και η αποστολή περισσότερων υπαλλήλων από άλλα κράτη για να προσφέρουν βοήθεια.
Το Spiegel συμπληρώνει ότι η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αποτρέψει ένα τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν οτι είναι εξαιρετικά αμφίβολο να εγκριθεί ένα τέτοιο πακέτο από το γερμανικό κοινοβούλιο.
Μεταξύ άλλων, και η Sueeddeutsche Zeitung (SZ) μιλά για εκταμίευση σε δεσμευμένο λογαριασμό, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές στο Βερολίνο, για αποπληρωμή του χρέους. "Μισθοί, συντάξεις και επιδόματα θα πληρώνονται εξ ίδιων μέσων", γράφει η εφημερίδα.
Σύμφωνα δε με την SZ, η υπό κατάρτιση έκθεση της τρόικας θα φτάσει στις Βρυξέλλες στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου