16/10/12

Αυξάνονται τα πρόσωπα που "λοξοκοιτάζουν" προς το Δήμο Πατρέων - Ποια σενάρια "παίζουν" αυτό το διάστημα - Τι θα κάνει ο Δημαράς


Ατύπως έχει ξεκινήσει ήδη η προεκλογική περίοδος για τις επόμενες δημοτικές εκλογές στο Δήμο Πατρέων, με πολλά "νέα" και παλαιά πρόσωπα να προβάλλουν και να προετοιμάζουν ήδη τους εαυτούς τους για τη διεκδίκηση του Δήμου...

Πριν δύο ημέρες ο πρώην αντιδήμαρχος Πολιτιστιμού, επί Δημαρχίας Ανδρέα Φούρα, Αλέξης Σκαρμέας, σε προβεβλημένη συνέντευξή του στην εφημερίδα "Πελοπόννησος της Κυριακής" ενέγραψε και πάλι, με τις δηλώσεις του, υποθήκες για το προβάδισμα του δελφίνου της παράταξης Κατσικόπουλου. Άλλωστε ο κ. Σκαρμέας ήταν από τα πρόσωπα που με την υποστήριξη του Α. Φούρα, έδειξε ενδιαφέρον να ηγηθεί της παράταξης στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές όταν ο κ. Κατσικόπουλος επέμενε να κατέλθει υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.
Άλλο πρόσωπο που με τη συμπεριφορά του δείχνει να "λοξοκοιτάζει" το δημαρχιακό θώκο της Πάτρας, είναι ο νυν βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Θανάσης Νταβλούρος. Ο πρώην διοικητής Ασφαλέίας της Πάτρας και νυν πρώτος βουλευτής της ΝΔ με νέες του δηλώσεις, απαντώντας στη δήλωση του Δημάρχου Πατρέων, Γιάννη Δημαρά, ο οποίος του άσκησε έντονη κριτική μετά την επίθεση που του είχε εξαπολύσει, με ανακοίνωσή του, ο βουλευτής. Στις νέες του δηλώσεις ο κ. Νταβλούρος χαρακτηρίζει τον κ. Δημαρά "απερχόμενο δήμαρχο" κι αυτό από πολιτικούς κύκλους σχολιάστηκε ως πιθανό ενδιαφέρον του κ. Νταβλούρου για το Δήμο, αν μεθάύριο η ΝΔ περιπέσει, όπως αναμένεται, στη δυσμένεια του εκλογικού σώματος λόγω του νέου μνημονίου και εφόσον ο ίδιος διαπιστώσει ότί έχει απωλέσει μεγάλο ποσοστό της εκλογικής του δύναμης. Οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι ανέφεραν, στο attacktv, ότι ο κ. Νταβλούρος πάντα "φλερτάριζε" με το δημαρχιακό θώκο.
Ένα άλλο πρόσωπο από το χώρο της δεξιάς που είναι πολύ πιθανό (ανάλογα με τις εξελίξεις και εφόσον ο κ. Σαμαράς παραμένει αρχηγός της ΝΔ) να ενδιαφερθεί για το Δήμο Πατρέων είναι, όπως έχουμε εξαρχής τονίσει ως attacktv, o διαγραφείς από τη ΝΔ και νυν ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος. Ο ίδιος ποτέ δεν το παραδέχτηκε ότι ενδιαφέρεται για το Δήμο, ποτέ όμως δεν το απέκλεισε. Πάντα φρόνιζε με κάποιο τρόπο ή να μη το ακουμπά το θέμα ή να το αφήνει ανοικτό.

Η Παράταξη Δημαρά
Όσοι πάντως θεωρούν ότι ο κ. Δημαράς αποχωρεί από τα δημοτικά πράγματα μετά τη λήξη της θητείας του μάλλον βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα. Ο ίδιος ο Δήμαρχος παραμένει "σφίγγα" στο θέμα του τι θα κάνει. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του attacktv o ίδιος φέρεται να είπε με νόημα, σε παρέα στενών του φίλων, πως ο ίδιος και η παράταξη "Τώρα για την Πάτρα" θα είναι "παρών" στις δημοτικές εκλογές. Αυτό σημαίνει πως ο κ. Δημαράς δεν πρόκειται να πει "αντίο" ή δεν πρόκειται να πει "αντίο" ΄έτσι όπως θα ήθελαν οι πολιτκοί του αντίπαλοι.

Η Ν.Δ.
Η Νέα Δημοκρατία το πιθανότερο είναι να στηρίξει για υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Χριστόπουλο, ο οποίος έχει και την εμπιστοσύνη του Σαμαρά και ο οποίος επέλεξε να μην είναι υποψήφιος στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ενδιαφέρον για χρίσμα αναμένεται να δείξει και η κυρία Καλεντζώτη, αλλά οι πολιτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι ο κ. Χριστόπουλος προηγείται, εκτός κι αν ισχύει το σενάριο με τον κ. Νταβλούρο.

Η Χρυσή Αυγή
Ενδιαφέρον για το Δήμο Πατρέων, όπως και για όλους τους Δήμους της χώρας με στόχο να κάνει έντονη παρουσία και στις δημοτικές εκλογές (σ.σ. τώρα που νιώθει και που δημοσκοπικά επιβεβαιώνει, ότι είναι στα πάνω της). Εϊναι λοιπόν σίγουρο ότι η Χρυσή Αυγή θα κατέλθει με ψηφοδέλτιο για το Δήμο Πατρέων, όπως και για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το ερώτημα είναι τί είδους και ποιο πρόσωπο θα επιλέξει να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της. Θα είναι αμιγώς χρυσαυγίτης ή θα είναι πρόσωπο με δυναμισμό και σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, που θα "έλκει καταγωγή" από τη ΝΔ και την ευρύτερη δεξιά.

Το ΠΑΣΟΚ
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν πολλά πρόσωπα με επάρκεια ή και με διάθεση για να ηγηθούν ψηφοδελτίου. Αν δεν είναι υποψήφιος ο κ. Κατσικόπουλος (σ.σ. αν δηλαδή επιβεβαιωθούν οι φήμες που λένε ότι αυτός θα ήθελε να είναι εκ νέου υποψήφιος για την Περιφέρεια, ή να παίξει ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή ή να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Καλαβρύτων, κάτι που πιθανά θα επιδιώξει, όπως λέγεται, και ο τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Παπαδόπουλος) τότε το ΠΑΣΟΚ με τη δημοσκοπική του δύναμη πανελλαδικά σε μονοψήφιο αριθμό θα "ζοριστεί" πολύ, όπως λένε γνωστά στελέχη του, να βρει υποψήφιο που να μπορεί να τον στηρίξει από μόνο του. Για το λόγο αυτό η υποψηφιότητα του Αλ. Σκαρμέα ίσως κερδίσει έδαφος.

Ο Απ. Κατσιφάρας
Το attacktv είχε έγκαιρα πρώτο αναφερθεί στο σενάριο να κάνει μεταπήδηση ο νυν Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας από την Περιφέρεια στο Δήμο Πατρέων. Αυτή είναι μια ιδέα που υπάρχει και δεν έχει αφεθεί ποτέ. Αν μάλιστα το ΠΑΣΟΚ φανεί ότι δεν μπορεί να εκλέξει Περιφερειάρχη στη Δυτική Ελλάδα, τότε το σενάριο ίσως "ζωντανέψει".

ΔΗΜΑΡ
Αν η ΔΗΜΑΡ δεν καταφέρει να περάσει αλώβητη από την ψήφιση του μνημονίου και αν δημοσκοπικά απωλέσει σημαντικές δυνάμεις, τότε για το Δήμο Πατρέων, όπως λένε σχεδόν όλοι, ο Νίκος Τσούκαλης θα ήταν το πρόσωπο "που θα κέρδιζε με σχετική ευκολία τις εκλογές".

ΣΥΡΙΖΑ
Για το ΣΥΡΙΖΑ όλα είναι ανοικτά και τούτο διότι οι πολλές συνιστώσες δεν είναι βέβαιο ότι θα συγκλίνουν σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο κοινής αποδοχής που να χαίρει και της εκτίμησης των Πατρινών. Αν αυτό επιτυγχάνετο, σχολιάζεται από τους πολιτκούς κύκλους, τότε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε το προβάδισμα έναντι των άλλων.

Οι άλλοι
Ενδιαφέρον έχει το πώς θα κινηθούν τα άλλα πρόσωπα, "παλαιά" και "νέα" της δημοτικής σκηνής στην πόλη. Για παράδειγμα ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Ζαφειρόπουλος ποτέ δεν έπαψε να σκέφτεται το να ξαναμπεί στη μάχη ίσως και επικεφαλής παράταξης αυτή τη φορά. Ο Δ. Πεφάνης είχε τονίσει παλαιότερα ότι θα ασχοληθεί με τις εκλογές για το Δήμο, όπως θα κάνει και η παράταξη του πασοκογενούς Α. Τζουραμάνη.

Πηγή: http://www.attacktv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου