18/10/12

Μπακογιάννη: Η Γερμανία κέρδισε τα τριπλάσια από εμάς


Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, στο γερμανικό δίκτυο ZDF. «Η Γερμανία κέρδισε 45 δις ευρώ από την ελληνική κρίση και έχει δανείσει 15 δις στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά η  κ. Μπακογιάννη...


Η πρώην υπουργός ήταν προσκεκλημένη της Ένωσης Γερμανικών Τραπεζών και μίλησε σε εκδήλωση με θέμα: «Το ευρώ και η ευρωπαϊκή οικονομική κρίση». Όπως ανέφερε στο ZDF η κυρία Μπακογιάννη «όλοι συζητούν για το πόσα λεφτά δανείζετε τους Έλληνες και πόσο κοστίζει αυτό στον Γερμανό φορολογούμενο. Η αλήθεια όμως είναι πως η Γερμανία έχει κερδίσει 45 δισ. ευρώ από αυτή την κρίση. Και έχει δανείσει 15 δισ. στην Ελλάδα».

Και ακριβώς λόγω των τόκων, κανείς συνταξιούχος στη Γερμανία και κανείς φορολογούμενος δεν έχασε τίποτα. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για εμάς τους Έλληνες να το ξέρει αυτό ο γερμανικός λαός. Δεν μπορείτε να εισπράξετε άλλους φόρους πια στην Ελλάδα, γιατί δεν υπάρχουν τα λεφτά για να πληρωθούν αυτοί οι φόροι. Δεκαπέντε νέοι φόροι έχουν επιβληθεί στους πολίτες. Δεν μπορείτε να πιέσετε κι’ άλλο τους μισθούς προς τα κάτω, γιατί ήδη έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Οι συντάξεις το ίδιο».

Ιδιαίτερα αιχμηρή όμως ήταν στην ομιλία της και προς τους Γερμανούς τραπεζίτες, στους οποίους είπε ότι «αυτό που απαιτείτε τη χώρα μου δεν έχει προηγούμενο εν καιρώ ειρήνης», είπε μεταξύ άλλων η κ. Μπακογιάννη.

Πηγή: http://www.paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου