24/10/12

Γ. Βρούτσης: «Δώσαμε μάχη και κερδίσαμε»


Ως ουσιαστική χαρακτήρισε τη  διαπραγμάτευση με την τρόικα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Η διαπραγμάτευση αυτή ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και είχε , όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης και είχε  συγκεκριμένα αποτελέσματα...

«Κερδίσαμε τις τριετίες. Κάτι που ήταν ήδη χαμένο από τον ν.4046 το Φεβρουάριο του 2012. Πετύχαμε η ατομική διευθέτηση του χρόνου εργασίας να μην μπει στη νέα δανειακή σύμβαση. Για τις αποζημιώσεις η τρόικα δέχτηκε το μηχανισμό που προτείναμε να παγώσουν για τους πάνω από 16 χρόνια με ένα πλαφόν στα 1800 ευρώ που σύμφωνα με το μισθολογικό επίπεδο των αμοιβών το 2011 αφορά το 80% του εργατικού δυναμικού και με δεδομένες τις πτώσεις που έχουν ακολουθήσει φτάνει μέχρι το 85%», εξήγησε ο κ. Βρούτσης επισημαίνοντας πως αυτή η εξέλιξη είναι απόδειξη ότι «δώσαμε μάχη και κερδίσαμε».

Επιπλέον συμπλήρωσε ότι το υπουργείο Εργασίας παρέδωσε κείμενο με τις τελικές προτάσεις και ότι αν του ζητηθεί να ξαναεπιχειρήσει να προσεγγίσει αυτά τα ζητήματα βεβαίως θα το πράξει υπογραμμίζοντας πως «καταφέραμε απίστευτα πράγματα και κάναμε τεράστιο βήμα».

Πηγή: http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου