1/10/12

Ο Λευκός Οίκος θύμα επίθεσης κινέζων χάκερ


Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι έπεσε θύμα χάκερ, θέλοντας να υποβαθμίσει δημοσίευμα συντηρητικής ιστοσελίδας, τονίζοντας πως δεν έγινε καμία ζημιά...
H Washington Free Beacon ανέφερε πως Κινέζοι χάκερς επιτέθηκαν στους υπολογιστές του Στρατιωτικού γραφείου του Λευκού Οίκου.
Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου σε off the record δηλώσεις ανέφερε πως... επιχειρήθηκε επίθεση σε ένα αδιαβάθμητο δίκτυο και πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο πώς έχουν κλαπεί δεδομένα.

Οι εισβολείς χρησιμοποίησαν την μέθοδο "spear phishing". Έστειλαν δηλαδή ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε συγκεκριμένο στόχο που χρησιμοποιεί γνωστές φράσεις με την ελπίδα ότι ο παραλήπτης θα ακολουθήσει τους συνδέσμους ή θα κατεβάσει τα συνημμένα που απελευθερώνουν malware του hacker.

"Κανένα από τα διαβαθμισμένα συστήματα του Λευκού Οίκου δεν επηρεάστηκαν" έσπευσε να δηλώσει στην ιστόσελίδα politico.com, αμέσως μετά την εμφάνιση του δημοσιεύματος, προσθέτοντας πώς δεν υπήρξαν ποτέ στόχος επίθεσης απόρρητα συστήματα.

Σύμφωνα με την ίδιο ιστότοπο η ιστορία της Κυριακής είναι η τελευταία απόπειρα της Washington Free Beacon να παρουσιάσει τον πρόεδρο Ομπάμα ως αδύναμο στους τομείς της εθνικής ασφάλειας και άμυνας, ενώ στο άρθρο της η WFB αναφέρει πως η τελευταία κινεζική απόπειρα υπογραμμίζει την αποτυχία της κυβέρνησης Ομπάμα να πιέσει την Κίνα να σταματήσει τις επίμονες κυβερνοεπιθέσεις της.


Παλαιότερα, είχε αναφέρει ότι ένα ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο πραγματοποίησε απαρατήρητο περιπολίες σε ύδατα κοντά στις ΗΠΑ, τονίζοντας την έλλειψη υποστήριξης του Ομπάμα στο στρατού.

Πάντως και σε αντίθεση με την επιβεβαίωση της κυβερνοεπίθεσης στον Λευκό Οίκο, τότε αξιωματούχοι τόσο του Υπουργείου Άμυνας όσο και του Πολεμικού Ναυτικού, είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά το περιστατικό.
από το politico.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου