1/10/12

Ο Ιατρικός Σύλλογος για τα γεννόσημα


Για τη δημιουργία ασθενών δύο κατηγοριών κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του αναφορικά με την εφαρμογή συνταγογράφησης με βάση την δραστική ουσία.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση θα υπάρχουν οι ασθενείς που θα...
διαθέτουν τα χρήματα για να αγοράσουν τη φαρμακευτική αγωγή που συνταγογραφεί ο γιατρός και οι ασθενείς που θα υποχρεώνονται να αγοράσουν το φθηνότερο φάρμακο επειδή δεν θα διαθέτουν τα χρήματα.
"Παραμένουμε στην θέση ότι μόνο ο θεράπων ιατρός μπορεί να κρίνει και να επιλέξει το κατάλληλο φάρμακο για την θεραπεία του ασθενή του, όπως εξάλλου διεθνώς έχει επικρατήσει. Για τους λόγους αυτούς προτείνουμε στα μέλη μας σε κάθε συνταγή, στο κάτω μέρος να τίθεται ερυθρή σφραγίδα με το ακόλουθο περιεχόμενο: Οποιαδήποτε τροποποίηση ιατρικής συνταγής, αποτελεί αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος και τυχόν παρενέργειες βαρύνουν ποινικά τον αντικαθιστώντα. Τέλος οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ο θνησιγενής Ε.Ο.Π.Υ.Υ δεν θα καταφέρει να επιβιώσει με τέτοιου είδους πρακτικές, οι οποίες δημιουργούν ανισότητες στους ασθενείς και αντιδεοντολογικές πρακτικές απέναντι στην ιατρική γνώση." αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Πηγή: http://www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου