24/1/13

Πακιστάν: Περισσότερα από 100 παιδιά νεκρά από επιδημία ιλαράς


Τουλάχιστον 103 παιδιά πέθαναν αυτόν τον μήνα ύστερα από επιδημία ιλαράς που ξέσπασε στο Πακιστάν, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι...

Οι 62 θάνατοι σημειώθηκαν στη νότια επαρχία Σιντ, δήλωσε η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μάριαμ Γιούνους.
Οι 33 θάνατοι που συνδέονται με την επιδημία σημειώθηκαν στη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουτσιστάν, ενώ επτά παιδιά πέθαναν στην ανατολική επαρχία Πουντζάμπ και ένα στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.
Συνολικά μέσα στο 2012, 310 παιδιά έχασαν τη ζωή τους από την επιδημία ιλαράς.
"Η βασική αιτία εμφάνισης της επιδημίας ιλαράς είναι η ελλιπής ανοσοποίηση και ο υποσιτισμός. Τα παιδιά που πέθαναν ήταν από βρέφη κάτω των εννέα μηνών μέχρι παιδιά εννέα ετών", είπε η Γιούνους.
Η ίδια πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών έχουν ήδη προμηθεύσει εμβόλια κατά της ιλαράς για περίπου τρία εκατομμύρια παιδιά.
Οι αρχές στη Σιντ λαμβάνουν μέτρα ελέγχου της επιδημίας, σύμφωνα με τον αξιωματούχο υγείας της επαρχίας Μαζάρ Κασμάνι.
"Έχουμε πραγματοποιήσει εκστρατείες κατά της ιλαράς στις οκτώ συνοικίες της Σιντ που έχουν πληγεί περισσότερο και έχουμε εμβολιάσει 3,5 εκατομμύρια παιδιά. Θα ακολουθήσει το στάδιο μετά τον εμβολιασμό και η λήψη κάθε μέτρου για την εξάλειψη της ασθένειας", είπε ο Κασμάνι και πρόσθεσε ότι η ιλαρά προκάλεσε 210 θανάτους τον περασμένο χρόνο στην επαρχία.
Η Σιντ επλήγη ιδιαίτερα σφοδρά καθώς εξακολουθεί να βρίσκεται στο στάδιο της αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες του 2010 και του 2011, εξαιτίας των οποίων εκτοπίστηκε ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων--κάποιοι εξ αυτών ζουν ακόμη σε προσωρινά καταφύγια κι είναι ευάλωτοι στις ασθένειες.

Πηγή: http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου