4/1/13

Βρούτσης: Η χώρα γνωρίζει για πρώτη φορά πόσες συντάξεις δίνει


Μέσω της ψηφιακής και ηλεκτρονικής βάσης όλων των συντάξεων και συνταξιούχων που τέθηκε σε ισχύ από τις 21 Δεκεμβρίου 2012, η χώρα σήμερα γνωρίζει για πρώτη φορά πόσους συνταξιούχους έχει και πόσες συντάξεις δίνει, δήλωσε φανερά ικανοποιημένος για τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης...

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τους διοικητές όλων των ασφαλιστικών ταμείων που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι

«Αυτό αποτελεί μία τεράστια μεταρρύθμιση προς όφελος όλων μας. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτό έγινε με ίδιες δυνάμεις. Χωρίς να καταβάλλουμε ένα ευρώ, χωρίς να μπούμε σε διαδικασίες πολυδάπανων διαγωνισμών μέσα μόνο από την πολιτική βούληση και τις δράσεις του υπουργείου για εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος».

Στη σύσκεψη, συμμετείχε και ο διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) Χρήστος Χάλαρης, με τον οποίο ο κ. Βρούτσης είχε την ευκαιρία να συζητήσει το θέμα των απογραφών. «Ως τις στις 28 Φεβρουαρίου 2013 τελειώνουν όλες οι απογραφές και δεν πρόκειται να υπάρξει μεταβατική περίοδος» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας και σημείωσε πως μετά την ολοκλήρωση των απογραφών, ξεκινά η εφαρμογή του συστήματος «Αριάδνη», το οποίο θα καταγράφει σε πραγματικό χρόνο κάθε δημογραφική αλλαγή, εκμηδενίζοντας έτσι τα φαινόμενα παραβατικότητας στην απονομή των συντάξεων.

Ο υπουργός Εργασίας, διευκρίνισε ότι για το θέμα των συντάξεων Ιανουαρίου, εκδόθηκε ήδη εγκύκλιος από το υπουργείο που προβλέπει, ότι οι μειώσεις που δεν παρακρατήθηκαν στη σύνταξη Ιανουαρίου, θα «απλωθούν» στους επόμενους 4 μήνες, ώστε να είναι λιγότερο επώδυνες για τους συνταξιούχους.

Πηγή: http://www.sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου