19/1/13

Συνέντευξη Τσίπρα στον Εθνικό Κήρυκα: "είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε..."


Ο Αλέξης Τσίπρας λίγες ώρες πριν την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, δηλώνει στην ομογενειακή εφημερίδα "Εθνικός Κήρυκας" ότι ο ΣΥΡΙΖΑ " είναι πιο έτοιμος να κυβερνήσει από αυτούς που τώρα κυβερνούν"...

«Αντί της επαναδιαπραγμάτευσης είχαμε εμβάθυνση και ακόμα πιο βίαιη εφαρμογή. Το Μνημόνιο είναι επί της αρχής καταστροφική και αναποτελεσματική λύση. Η διαπραγμάτευση λοιπόν χρειάζεται και νέα θεμέλια», δηλώνει σχετικά με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά και επισημαίνει ότι : ".Η λιτότητα και τα μνημόνια καταστρέφουν τις κοινωνίες και δεν μπορεί να είναι η απάντηση στην κρίση και η συγκολλητική ουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χρειάζεται λοιπόν μία άλλη πολιτική, που θα ενισχύει την πραγματική οικονομία, και θα βάζει κανόνες που θα αποτρέπουν τη δημιουργία νέων κρίσεων".

   Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις γερμανικές εκλογές: «Προφανώς κανείς δε θα ήθελε να παραδεχθεί την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος πριν τις γερμανικές εκλογές. Η Ελλάδα όμως δεν έχει χρόνο για χάσιμο, μπαίνει σε μια χρονιά βαθιάς ύφεσης με τους χειρότερους οιωνούς. Χρειάζεται λοιπόν μια κυβέρνηση για να θέσει πάνω στο τραπέζι αυτό το αυτονόητο. Ό,τι το πρόγραμμα απέτυχε. Ό,τι το πρόβλημα του χρέους με την πολιτική της λιτότητας και της ανεξέλεγκτης ύφεσης, διογκώνεται αντί να αντιμετωπίζεται, και χρειάζεται εντελώς διαφορετική πολιτική, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου η Ευρώπη να αποφύγει τον κίνδυνο της κατάρρευσης».

   Για το θέμα με τη λίστα Λαγκάρντ, ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει ότι θα κάνει ότι μπορεί ώστε να μην συγκαλυφθεί η υπόθεση: «Πρέπει να είναι βέβαιοι όμως ότι η αλήθεια θα λάμψει. Όλη αυτή η πρακτική είναι απολύτως αντίθετη με το κοινό αίσθημα και παγιώνει κλίμα συγκάλυψης διαφθοράς και ανομίας. Την ώρα που η κοινωνία βουλιάζει στη φτώχεια και την ανασφάλεια, έρχονται στο φως κραυγαλέα σκάνδαλα φοροδιαφυγής, και μάλιστα με τις πλάτες υπουργών και κυβερνήσεων. Από τη δική μας πλευρά, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να έρθει στο φως ολόκληρη η αλήθεια, να διαλευκανθεί πλήρως η συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς και άλλες αντίστοιχες και να μπει ένα οριστικό τέλος στο σκάνδαλο της φοροδιαφυγής το οποίο πληρώνουν τα χαμηλά εισοδήματα με επαχθείς φόρους».

  Για την "ατζέντα" της συζήτησης με τον Σόιμπλε και το ζήτημα του κατοχικού δανείου τόνισε: «το σίγουρο είναι ότι το άκουγε πρώτη φορά δια ζώσης από ελληνικά χείλη. Αν και το ζήτημα των ελληνικών διεκδικήσεων πατά πάνω σε στέρεη νομική βάση, τόσο η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, όσο και όλες οι προηγούμενες, απέφευγαν συστηματικά να το θέσουν, για να μην δυσαρεστήσουν τη γερμανική πλευρά. Πρώτη φορά άκουσε, υποθέτω, ο κ. Σόιμπλε να του ζητούν και τα στοιχεία της κατάθεσης Χριστοφοράκου για τους Έλληνες πολιτικούς που «λαδώθηκαν» από τη Siemens. Εδώ βέβαια η σιωπή γύρω από το ζήτημα δεν είναι για να μην δυσαρεστηθούν οι Γερμανοί, αλλά για να συνεχιστεί η σκανδαλώδης συγκάλυψη της δικομματικής διαφθοράς στην Ελλάδα».
από τον ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ 

Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου