19/1/13

Χιλιάδες κόσμου στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας


Χιλιάδες κόσμου πήραν μέρος το μεσημέρι του Σαββάτου στο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια, με σύνθημα «Αθήνα, πόλη αντιφασιστική» με αφορμή και το τελευταίο περιστατικό ρατσιστικής βίας, την άγρια δολοφονία του νεαρού Πακιστανού μετανάστη με μαχαίρι στα Πετράλωνα...

Μετά από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια, η πορεία κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα όπου και έγινε συναυλία.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις το συγκεντρωμένο πλήθος ήταν πάνω από 4.000 άτομα.

Πριν από την συγκέντρωση στην Ομόνοια, μέλη της πακιστανικής κοινότητας στην Αθήνα κουβάλησαν στην πλατεία Κοτζιά το φέρετρο με τη σορό του θύματος και προσευχήθηκαν.

Στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο συμμετείχαν δεκάδες οργανώσεις, συνδικάτα, νεολαίες κομμάτων και πολιτικές οργανώσεις, σύλλογοι φοιτητών και μαθητών, κοινότητες μεταναστών, σύλλογοι φιλάθλων ομάδων, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, δήμοι, η ΑΔΕΔΥ και η ΚΕΔΕ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η διεθνής διάσταση της κίνησης, καθώς το Σάββατο έχουν πραγματοποιηθεί κινητοποιήσεις αλληλεγγύης και άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου. Κεντρικά συνθήματα της εκδήλωσεις είναι: «Έξω οι νεοναζί», «όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης» και «ιθαγένεια για όλα τα παιδιά».

Η κινητοποίηση υποστηρίζεται από την κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», κοινότητες μεταναστών, τα Δημοτικά Συμβούλια της Αθήνας, του Ελληνικού-Αργυρούπολης, του Γαλατσίου, της Ν.Ιωνίας, του Ν.Ηρακλείου, του Κορυδαλλού, της Πετρούπολης, του Ταύρου-Μοσχάτου, του Ρεθύμνου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, το Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, συνδικάτα και φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

Στη συναυλία συμμετείχαν μεγάλα συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως: Υπόγεια Ρεύματα, Magic de Spell, Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Τουλιάτος, MC Γίνκα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χαΐνης Αποστολάκης, Μοτίβο-4, Alex de Leon, Μάνος Πυροβολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Burger Project, Elektro Balkana, Ηλίας Μακρίδης και οι Βιτρw, Sound Esc, Radio Sol, Γιάννης Σιδηράς, Seli Kanou. Παράλληλα θα λάβει μέρος και ο Βασίλης Κουκαλάνι με το θέατρο Μια Γιορτή στου Νουριάν.
Newsroom ΔΟΛ

Πηγή: http://news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου