5/1/13

Kύπρος: Μαθήματα σοβαρού κράτους από την αντιμετώπιση ενός αλαζονικού χαστουκιού


Eνα βίντεο ντοκουμέντο για το πως λειτουργούν τα συντεταγμένα κράτη, ακόμα και αν είναι μικρά και ακρωτηριασμένα, όπως συμβαίνει με την Κύπρο μπορείτε να δείτε εν συνεχεία.
Απεικονίζει τα όσα διαδραματίστηκαν τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, όταν η πρέσβειρα της Αιγύπτου χαστούκισε μια αστυνομικό επειδή της είπε ότι πρέπει να υποβληθεί σε έλεγχο ασφαλείας...
Η πρέσβειρα της Αιγύπτου στην Κύπρο Μένα Μαχρούς Μπακχούμ μετέβη το απόγευμα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο για να συνοδεύσει μέλη της οικογένειάς της, που θα αναχωρούσαν για τη χώρα τους.

Επέμενε, ωστόσο, να εισέλθει στην αίθουσα αναχώρησης των επιβατών και όταν οι αστυνομικοί της εξήγησαν πως κάτι τέτοιο απαγορευόταν, χωρίς να περάσει από έλεγχο και αυτή ως απάντηση τους έβρισε και χειροδίκησε σε βάρος της γυναίκας αστυνομικού η οποία δεν την αγγίζει καν!

Προφανώς νομίζει ότι έχει να κάνει με Μαμελούκους ή πιθανότατα με Έλληνες κρατικούς αξιωματούχους, αφού δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι στην Ελλάδα μπορούν κάποιον ανώτατο ξένο ςξιωματούχο να τον πάνε ... "καροτσάκι" οι αστυνομικοί επειδή έκανε κάποιο αδίκημα.

Να θυμήσουμε τον σκύλο του Αμερικανού πρεσβευτή που είχε κατουρήσει στο γραφείο του Θ.Πάγκαλου, όταν αυτός ήταν ΥΠΕΞ (ο ίδιο το έχει πει) και πολλά άλλα επεισόδια με πρωτγωνιστές ξένους διπλωμάτες ειδικά της αμερικανικής πρεσβείας, με κορυφαίο την διαφυγή των υπευθύνων των υποκλοπών από την αμερικανική πρεσβεία και πάλι.

Συγκεκριμένα η τηλεόραση του «Sigma» προέβαλε το βράδυ της Πέμπτης το βίντεο όπου φαίνεται ξεκάθαρα το χαστούκι που έδωσε η πρέσβειρα της Αιγύπτου στην Κύπρο (η κυρία με το ροζ ταγέρ) στην αστυνομικό, αλλά και η αντίδραση των Κύπριων.

Η πρέσβειρα ήθελε να περάσει μαζί με τους συγγενείς της μέχρι την αίθουσα αναχωρήσεων και της υποδείχθηκε ότι πρέπει να υποβληθεί σε έλεγχο ασφάλειας.

Η πρέσβειρα αντέδρασε και μάλιστα παρενέβη ένας εκ των συνοδών της με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μικροεπεισόδια με την Αστυνομία. Η πρέσβειρα φαίνεται να επιμένει να προχωρήσει στην αίθουσα αναχωρήσεων.

Η γυναίκα αστυνομικός τής υποδεικνύει εκ νέου ότι δεν μπορεί να περάσει και εκεί τη χαστουκίζει στο πρόσωπο. Τότε επεμβαίνουν οι αστυνομικοί και την απομακρύνουν, ενώ η ίδια συνεχίζει να φωνάζει και να αντιδρά.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου με ανακοίνωσή του στήριξε απόλυτα την γυναίκα αστυνομικό. Συγκεκριμένα υπενθυμίζει ότι "Με βάση απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία βασίζεται σε σχετικούς κανονισμούς της ΕΕ τους οποίους η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υποχρέωση να εφαρμόζει, μόνο μικρός και συγκεκριμένος αριθμός κρατικών επισήμων και άλλων προσωπικοτήτων, στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνονται Αρχηγοί Διπλωματικών Αποστολών, δεν υπόκεινται σε έλεγχο ασφαλείας στα κυπριακά αεροδρόμια".



Πηγή: http://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου