3/1/13

Ο Όλι Ρεν «καρφώνει» την κυβέρνηση: μειώσεις μισθών-συντάξεων πάνω και από το μνημόνιο

Σε μειώσεις συντάξεων και μισθών του δημοσίου μεγαλύτερες από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2012 προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή. «Η τρικομματική κυβέρνηση ξεπέρασε τον εαυτό της. Έκοψε μισθούς και συντάξεις περισσότερο από αυτό που η ίδια είχε προβλέψει στον προϋπολογισμό του 2012», τονίζει ο ευρωβουλευτής...


Με ερώτησή του ο Νίκος Χουντής ζητούσε να μάθει για τα αποτελέσματα του επικαιροποιημένου προϋπολογισμού του 2012 καθώς και για τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την πορεία εσόδων και εξόδων ως το τέλος του 2012.

Ο Όλι Ρεν στην απάντησή του σημειώνει πως το ύψος των κονδυλίων που καταβλήθηκε για μισθούς και συντάξεις «ήταν χαμηλότερο από εκείνο το οποίο είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, χάρη στον σημαντικό αντίκτυπο της νέας μισθολογικής κλίμακας και τον μεγαλύτερο αριθμό συνταξιοδοτούμενων».

Επιπλέον επισημαίνει πως «σημειώθηκε σημαντική υστέρηση στην εκτέλεση των κρατικών πρωτογενών ταμειακών δαπανών, ιδίως των λειτουργικών δαπανών και του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων», ενώ «οι πληρωτέοι λογαριασμοί σε φαρμακεία και ιδιωτικούς υγειονομικούς φορείς έχουν αυξηθεί περίπου κατά 0,5% του ΑΕΠ»

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων τόνισε ότι «οι τρέχουσες προβολές της Επιτροπής καταδεικνύουν πρωτογενές έλλειμμα -1,5% του ΑΕΠ, σε αντίθεση με τον στόχο του -1% του ΑΕΠ». Καταλήγοντας εκτίμησε πως «η τρέχουσα οικονομική ύφεση αναμένεται να συνεχιστεί το 2013, με το πραγματικό ΑΕΠ να υποχωρεί, κατά την εκτίμηση της Επιτροπής, κατά 4,2%. Το γεγονός αυτό θα έχει περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης»

Πηγή: http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου