1/1/13

«Σταθερή η κατάσταση του Τσάβες»


Ο Ούγο Τσάβες βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και πέρασε τη χθεσινή ημέρα με τις κόρες του, ανέφερε ο υπουργός Επιστημών και γαμπρός του ηγέτη της Βενεζουέλας, ο οποίος έχει χτυπηθεί από τον καρκίνο, απευθύνοντας έκκληση στους υποστηρικτές του προέδρου να αγνοούν τις φήμες για την κατάστασή του...


Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Τσάβες δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση για πάνω από τρεις εβδομάδες. Ο αντιπρόεδρος Νικολάς Μαδούρο είπε αργά την Κυριακή ότι ο 58χρονος ηγέτης υφίσταται μια τρίτη σειρά περικοπών μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στην Κούβα την 11η Δεκεμβρίου--την τέταρτη εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε μέσα σε 18 μήνες.

«Συμπατριώτες, ΜΗΝ πιστεύετε τις κακόβουλες φήμες» έγραψε ο Χόρχε Αρεάσα, ο οποίος είναι παντρεμένος με τη Ρόσα Βιρχίνια, κόρη του Τσάβες, σε ένα μήνυμά του μέσω Twitter από την Αβάνα όπου βρίσκονται στο πλευρό του προέδρου.

«Ο πρόεδρος Τσάβες πέρασε την ημέρα ήσυχα και (σε) σταθερή (κατάσταση), με την συντροφιά των κορών του», πρόσθεσε.

Ο Τσάβες δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τον καρκίνο που τον προσέβαλε, κάτι που είχε διαγνωστεί τον Ιούνιο του 2011, και οι φήμες σχετικά με την κατάστασή του είναι έντονες, όπως και οι επικρίσεις από μέρους της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, υπέστη απροσδόκητη αιμορραγία συνεπεία της περίπλοκης, εξάωρης επέμβασης στην περιοχή της λεκάνης, και οι γιατροί χρειάστηκε επίσης να αντιμετωπίσουν μια λοίμωξη του αναπνευστικού.

Η ενδεχόμενη παραίτηση του Τσάβες για λόγους υγείας ή ο θάνατός του θα ανέτρεπε το πολιτικό σκηνικό στη Βενεζουέλα, όπου το σοσιαλιστικό του πείραμα τον έχει κάνει ήρωα για την φτωχή πλειονότητα αλλά παρία για την παλιά ελίτ και την αντιπολίτευση, πολλά στελέχη της οποίας επιμένουν να τον χαρακτηρίζουν δικτάτορα παρά τις εκλογικές του νίκες.

Η κύρια εορταστική εκδήλωση για την Πρωτοχρονιά στο κέντρο του Καράκας ακυρώθηκε. Αντ' αυτής, ο υπουργός Πληροφοριών παρουσίασε μια μικρότερη συγκέντρωση με μουσικούς, ομιλίες και προσευχές για τον πρόεδρο.

Η κατάσταση του προέδρου της Βενεζουέλας απασχολεί γενικότερα την περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής, ειδικά χώρες με αριστερές κυβερνήσεις όπως η Κούβα, η Βολιβία και ο Ισημερινός, που έχουν οικοδομήσει στενές σχέσεις με το Καράκας.

Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου