19/1/13

Σε ρυθμούς καρναβαλιού από σήμερα η Πάτρα


Η πόλη φορά τα γιορτινά της και υποδέχεται το Πατρινό Καρναβάλι 2013.
Όλα συνηγορούν και συντονίζονται σε καρναβαλικούς ρυθμούς και το Πατρινό Καρναβάλι ανοίγει τα φτερά του υποσχόμενο να μας προσφέρει για δυο μήνες μια συναρπαστική απόδραση από την σκληρή πραγματικότητα και τα καθημερινά άγχη επιβίωσης...

Όλα είναι έτοιμα για την ολοήμερη γιορτή της Ημέρας Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, που θα δώσει μια ανάλαφρη, φρέσκια και αισιόδοξη νότα και θα αγκαλιάσει όλους τους Πατρινούς -και όχι μόνο- κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης.

Σήμερα, Σάββατο 19 Ιανουαρίου το κέντρο της πόλης θα μεταμορφωθεί σε πεδίο αυθεντικής καρναβαλικής διασκέδασης, ευρηματικών και πρωτότυπων ιδεών, καλλιτεχνικής δημιουργίας, σάτιρας και κεφιού επιφυλάσσοντας σε συμμετέχοντες και θεατές  συναρπαστικές περιπέτειες και απροσδόκητες συναντήσεις με τη χαρά της ζωής.

Μια ασταμάτητη γιορτή, μια εξαιρετική ευκαιρία για τους Πατρινούς να ξεδώσουν και να το ρίξουν έξω, η ώρα της συμμετοχής όλων μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των δράσεων βασίζεται  στις δυνάμεις της πόλης και  της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας που με χειροποίητα και γνήσια συστατικά θα μας προσφέρει μια εκδήλωση από τον πολίτη για τον πολίτη γεμάτη ζωντάνια, αμεσότητα  και ουσία.

Από τις 11 το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα οι δράσεις της Ημέρας Έναρξης θα διαδέχονται η μία την άλλη με ασταμάτητο ρυθμό και αστείρευτο κέφι αναστατώνοντας ευχάριστα το κέντρο της πόλης,  δημιουργώντας εστίες καρναβαλικής ενέργειας σε μια εκτεταμένη περιοχή στην πλατεία Γεωργίου και στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου (με έμφαση στις δράσεις για παιδιά)  και ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους


Μουσική, χορός, πρωτότυπα χάπενινγκς, δράσεις για τα παιδιά, καλλιτέχνες και θέατρα δρόμου, μασκαράτες, παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού και πλήθος εκπλήξεων θα ξετυλιχτούν μέσα από ευρηματικά δρώμενα μεταδίδοντας απλόχερα κέφι, ζωντάνια και χαρά και δημιουργώντας την αίσθηση μιας ατέλειωτης υπαίθριας  γιορτής.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Συμμετέχουν:  Μπάντα και Μπαντίνα Δήμου Πατρέων, Natural Beat, Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πολυφωνικής, Wired, Black Humour,  B4Cats, Μax Grill, No Stress, Spoon Killers, Dear Rene, Sustain, Γιώργος Σαλεμής, Parissia, Ai sihtir Band, Χορωδία Μουσικών  Εκπαιδευτηρίων  Θεοδώρου, Χορωδία ΣΟΨΥ, Mag, Peligrosa, Jazz Trio, πολλοί Djs (resident dj screwdrivers team, resident dj  takis agelopoulos team, resident dj bilo5 / dj kostadopoulos t , dj stelios apostolopoulos κλπ), Σχολή Χορού Dirty Dancing Ελένης Ανδριοπούλου, Πρότυπη Σχολή Χορού Κλασικού Μπαλέτου Πόλυς Γιαννακοπούλου, Athletic Dance Studio του Patrik Kouzieiski, Σχολή Μπαλέτου Μπεττίνας Κάτσενου, Σχολή Χορού Ελευθερίας Τσαφούλια, Σχολή Χορού Βίκης Αγόρα Χοροδράση, Σχολή Χορού Χορόπολις της Γαβριέλας Καραζάνου, Σχολή Χορού Fuego Νικολίτσας Δερματοπούλου-Κουνάδη,  Σχολή χορού Ιωάννας Ζαχαροπούλου, Jason Capoeira, Stigma Lab  & Fifty fifty με graffiti και skate event,  ΙΕΚ Ξυνή και  1η ΕΠΑΣ Πάτρας-Τμήμα Αισθητικής  με  body painting και make up, X-Saltibagos, Διονύσης Ανδριόπουλος,  τα πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού με την έναρξη του 48ου παιχνιδιού, ΣΟΨΥ, Δίκτυο Θεραπευτικών Υπηρεσιών Πάτρας "Γέφυρα" , ΑγκαλιάΖΩ, Μαχητές, Ένωση για τη σκλήρυνση κατά πλάκας με μικροκατασκευές, Μέριμνα,  Θεατρική Ομάδα ΤΕΙ Πάτρας, Πολίτες εν δράσει, Μαρίνα Αγγελάτου , "Βαθμοφόροι της Περιφερειακής Εφορείας  Προσκόπων Αχαίας " και μέλη προσκοπικών ομάδων, σοκολατορίχτες, τα πληρώματα 60, 92, 106, 195 και 222 με δράσεις και υποστήριξη στις εκδηλώσεις και πολλοί άλλοι, ενώ θα υπάρξουν και κεράσματα.

Σημαντική θα είναι και η συνεισφορά των εθελοντών (Ομάδας Ε του Δήμου Πατρέων και εθελοντές του Πατρινού Καρναβαλιού).

ΤΕΛΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΛΑΒΑΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Το μεσημέρι  ο  τελάλης, που καθόλη τη διάρκεια της ημέρας  θα διαλαλεί το μήνυμα της έναρξης σε όλη την Πάτρα, με την καρναβαλική συνοδεία του και τους σοκολατορίχτες  θα καταλήξουν στο Δημαρχιακό Μέγαρο και θα παραδώσουν στο Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2013, το οποίο και θα παραμείνει στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 17 Μαρτίου.

Στις 5 το απόγευμα η Κοινωφελής Επιχείρηση καλεί όλους στην πλατεία Γεωργίου για να… σπάσουμε το ρεκόρ της Αγάπης επιχειρώντας όσο το δυνατό περισσότερα ζευγάρια να χορέψουν μπλουζ.

ΟΙ VEGAS

Το κέφι θα κορυφωθεί με τη συναυλία του μοντέρνου, δημοφιλούς, νεανικού συγκροτήματος Vegas που θα πραγματοποιηθεί στις 7μμ στην πλατεία Γεωργίου και αναμένεται να ενθουσιάσει τους πολυάριθμους φίλους του γκρουπ με τους pop και urban ήχους τους και τις μεγάλες επιτυχίες τους.


Το μουσικό συγκρότημα των Vegas συστάθηκε για πρώτη φορά το 2009 και το αποτελούν τρία μέλη: την κοπέλα της παρέας, Μελίνα Μακρή στα φωνητικά μαζί με τον μελαμψό και αγαπημένο ZeRaw ενώ τους συνοδεύει και ο DJ Airth στα πικάπ.

Όπως έχουν δηλώσει βασανίστηκαν πολύ για να βρουν όνομα για το γκρουπ τους. Καταστάλαξαν στο Vegas και ήταν το πιο κατάλληλο. Βασικά , όπως λένε, κατέληξαν σ’ αυτό το όνομα επηρεασμένη από ένα αστέρι ,το οποίο λέγεται Βέγας. Πρόκειται για ένα από τα πέντε πιο φωτεινά άστρα που υπάρχουν στον ουρανό. Μάλιστα ανήκει στον αστερισμό της Λύρας , όπου η Λύρα φυσικά αντιπροσωπεύει την μουσική. Πώς αλλιώς θα λεγόταν ,λοιπόν, ένα από τα πλέον πετυχημένα και αγαπημένα μοντέρνα συγκροτήματα στη χώρα μας ; Ας τους γνωρίσουμε ,λοιπόν!

Η κούκλα και εκκεντρική Μελίνα Μακρή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αγαπούσε από πολύ μικρή την μουσική γι’ αυτό και σπούδασε πάνω σ’ αυτήν ήδη από την παιδική και εφηβική της ηλικία. Αποφοίτησε από μουσικό Γυμνάσιο- Λύκειο στο Ίλιο , ενώ έχει κάνει σπουδές πιάνου και αρμονίας της μουσικής στο Εθνικό Ωδείο. Επίσης έχει κάνει μαθήματα φωνητικής σε ποπ και τζαζ ρεπερτόριο και μαθήματα χορού. Μετά το σχολείο σπούδασε στο ΤΕΙ Παραδοσιακής Μουσικής , δούλεψε σε κάποιες μουσικές σκηνές και πήρε μέρος σε διάφορες συναυλίες με γκρουπάκια. Τα άλλα δύο παιδιά του γκρουπ δεν τα γνώριζε. Αργότερα οι μάνατζέρ τους ήρθαν σε επαφή μαζί τους και έτσι δημιουργήθηκαν οι Vegas.

Ο εκρηκτικός ZeRaw ήρθε με τους γονείς του στην Ελλάδα. Οι γονείς του είχαν έρθει για να σπουδάσουν και έτσι ο ZeRaw μεγάλωσε στην Αθήνα. Το μεγάλο πάθος που έτρεφε για τη μουσική και το ταλέντο σ’ αυτήν ήταν φανερό από τότε που ήταν μικρός και στην ελεύθερό του χρόνο έγραφε στίχους για τραγούδια και αργότερα προσπάθησε να υλοποιήσει την παραγωγή δικών του μουσικών δημιουργιών. Δεν είναι λίγοι αυτοί που τον χαρακτηρίζουν ως τον Kanye West της Ελλάδας καθώς έχει ιδιαίτερο styling , ραπάρει και έχει εξαιρετική χροιά. Πριν τους Vegas συμμετείχε στο συγκρότημα Tang Ram.

Ο DJ Airth ( το όνομά του είναι Σταύρος) επίσης γεννήθηκε κα μεγάλωσε στην Αθήνα , ενώ έχει κάνει σπουδές στο ΤΕΙ Πειραιά , όπου είχε την τύχη να γνωρίσει και τον ZeRaw. Αγαπούσε την μουσική από μικρό παιδί και θυμάται χαρακτηριστικά την μέρα που εντελώς τυχαία πήρε στα χέρια του ένα CD του αδερφού του , το οποίο λεγόταν 100% rap. Το έβαλε να παίξει, άκουσε την μουσική και ερωτεύτηκε αυτό το είδος αμέσως. Βέβαια δεν έμεινε μόνο στο hip hop. Του αρέσει να ακούει και soul και funk αλλά και rock. Τώρα όμως το βασικό είδος με το οποίο ασχολείται είναι η soul. Αισθάνεται ότι εν μέρει έχει πραγματοποιήσει το παιδικό του όνειρο, καθώς από μικρός ήθελε να γίνει DJ και μουσικός παραγωγός. Ακόμα, του αρέσει να συλλέγει δίσκους και να κάνει scratching κάτι που εξακολουθεί και τώρα να κάνει. Ο DJ Airth ήταν κι αυτός μαζί με τον ZeRaw στο συγκρότημα Tang Ram το οποίο ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία το 1998 έχοντας στο ενεργητικό του τρεις δίσκους.

Οι καλλιτέχνες και τα είδη μουσικής που επηρεάζουν τους Vegas ποικίλουν καθώς και οι τρεις έχουν ανοιχτούς μουσικούς ορίζοντες : Rolling Stones, Earth Wind And Fire, Marvin Gaye, Janis Joplin, Tina Turner, Michael Jackson, George Clinton, NWA, Wu Tang Clan, Madonna, Whitney Houston, Timbaland  κ.α.

Με υποψηφιότητα σε επτά κατηγορίες των Mad Video Music Awards στα πρώτα τους κιόλας βήματα αποτελούν το πρώτο ελληνικό urban pop συγκρότημα που έγινε τόσο αγαπητό στο κοινό και μάλιστα πάρα πολύ γρήγορα. Τα πρώτα τους δύο single με τίτλο "Τους πονάει" και "Ήρθε η Στιγμή" κατέκτησαν πολύ σύντομα μια θέση στο Top 10 του ελληνικού επίσημου Airplay Chart και έμειναν στην πρώτη θέση για πάνω από τρεις μήνες το καθένα. Σημαντική στιγμή στην καριέρα τους ήταν η live εμφάνισή τους στην συναυλία της Rihanna στην Αθήνα το 2010 όπου ανέλαβαν το warm up της μεγάλης βραδιάς!

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ
Στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου θα ακολουθήσει η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πολυφωνικής, η οποία θα παρουσιάσει παραδοσιακά αποκριάτικα και σύγχρονα τραγούδια , ενώ θα παρουσιαστούν και χορευτικά.

Στη συνέχεια,  θα γίνει πομπή  με το βασιλιά καρνάβαλο (ιδέα, σχεδιασμός, κατασκευή: Πέτος Βρυώνης), λευκό και μεγαλοπρεπή, τον τελάλη και την καρναβαλική κουστωδία τους συνοδεία ποδηλατών να φτάνουν στην πλ. Γεωργίου προκαλώντας τον ενθουσιασμό στους καρναβαλιστές και προϊδεάζοντας για το τι θα δούμε στις μεγάλες παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού. Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς στο πλαίσιο του τελετουργικού στις 9μμ  θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2013. Με τη δέουσα «καρναβαλική» επισημότητα και μέσω πυροτεχνημάτων που θα φωτίσουν την πατραϊκή νύχτα,  η χαρμόσυνη είδηση της έναρξης του Καρναβαλιού θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα. Μήνυμα ελπίδας και χαράς από τον κορυφαίο στο είδος του θεσμό της χώρας. Γλυκιά πινελιά θα δώσει η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού, στην πρώτη της επίσημη εμφάνιση στο κοινό της Πάτρας.

Θα παρουσιαστούν δυο νέα τραγούδια που γράφτηκαν και ερμηνεύονται από τον Τάκη Αγγελόπουλο και  τη Δώρα Παπαγιαννάκη ειδικά για το καρναβάλι αλλά και τρία τραγούδια του Καρναβαλικού Κομιτάτου.

Το πάρτυ και το καρναβαλικό κέφι θα διαρκέσουν μέχρι αργά τη νύχτα με djs που θα αναλάβουν τη διασκέδαση στην πλατεία.

Παρουσιαστές της Γιορτής της Ημέρας Έναρξης θα είναι οι Κατερίνα Τασσύ, Ανδριάνα Χαλκίδη, Λάμπρος Αραπάκος και Θόδωρος Πούλιας.

Στη μεγάλη αυτή γιορτή της μουσικής του χορού και των τεχνών γενικότερα, πρέπει να σημειωθεί η αμέριστη βοήθεια και συνεισφορά του Εργαστηρίου Καρναβαλικών και Καλλιτεχνικών Κατασκευών του Δήμου Πατρέων.

Το σχεδιασμό και την επιμέλεια της Γιορτής της Ημέρας Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2013 υπογράφει ο Πατρινός σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης.

H Ημέρα Έναρξης θα βιντεοσκοπηθεί και επιλεγμένα στιγμιότυπά της θα μεταδοθούν μαγνητοσκοπημένα  από την ΕΡΤ.

Πηγή: http://www.attacktv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου