2/1/13

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος σε Χριστόφια: "Είναι να σε λυπάται κανείς"


"Καμία πρόσκληση δεν απεστάλη και καμία επικοινωνία δεν έγινε με την Κυβέρνηση για τη δοξολογία που τέλεσε η Αρχιεπισκοπή με την ευκαιρία του Νέου Έτους", απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει ο κυπριακός τύπος.
Νέα Διαμάχη ξέσπασε μεταξύ του Αρχιεπισκόπου της Κύπρου κ. Χρυσόστομου και του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, με αφορμή την απουσία του δεύτερου από την δοξολογία της πρωτοχρονιάς...


"Είναι, να τους λυπάται κανείς", δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος για τον Πρόεδρο Χριστόφια και την κυβέρνηση. Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την στασιμότητα στην οποία έχει περιέλθει το εθνικό μας ζήτημα, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην Τουρκία. 

Παρουσιάστηκε, ωστόσο, αισιόδοξος για το νέο έτος.

Απάντηση Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέφανου Στεφάνου

"Καμία πρόσκληση δεν απεστάλη και καμία επικοινωνία δεν έγινε με την Κυβέρνηση για τη δοξολογία που τέλεσε η Αρχιεπισκοπή με την ευκαιρία του Νέου Έτους.

Κάθε φορά που η Κυβέρνηση λαμβάνει πρόσκληση από την Αρχιεπισκοπή, η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται θετικά και δεν είχε κανένα λόγο να μην ανταποκριθεί και τώρα.

Λυπούμαστε, όμως, διότι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας επέλεξε σήμερα, 1η του έτους, να επιτεθεί ξανά στην Κυβέρνηση.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας, δυστυχώς, δεν χάνει ευκαιρία να λοιδορεί την Κυβέρνηση.

Και λάθος να έχει γίνει στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο Αρχιεπίσκοπος δεν επιτρέπεται να προσβάλλει με αυτό τον τρόπο το κράτος και, μάλιστα, ένα κράτος κοσμικό και δικοινοτικό, όπως είναι το κυπριακό κράτος, γεγονός που παραδέχεται και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος με τις σημερινές απαράδεκτες δηλώσεις του".

Πηγή: http://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου