7/1/13

ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΥΡΝΑΡΙ ΑΚΑΦΤΟ !!! ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ Ή ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ...


Δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες για διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης, υποστήριξε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κλείνοντας οριστικά τη συζήτηση και για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης...

«Ο ΕΦΚ για το 2012 είναι μέσα στο στόχο. Συνολική υστέρηση εσόδων υπάρχει, αλλά είναι μέσα στα προϋπολογισμένα έσοδα. Δεν προτίθεμαι να κάνω κάτι με το πετρέλαιο, διότι δεν υπάρχουν οι δυνατότητες. Μακάρι να μπορούσαμε», εξήγησε ο υπουργός μιλώντας στο ρ/σ Bήμα FM, ενώ για το επίδομα θέρμανσης ανέφερε πως παραμένει αναξιοποίητο, καθώς αρκετοί από τους δικαιούχους δεν έχουν υποβάλει τα σχετικά δικαιολογητικά.

Από την πλευρά τους ΠΟΠΕΚ και ΟΒΕ επαναλαμβάνουν την έκκλησή τους προς την κυβέρνηση για μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης - τη μόνη ρεαλιστική λύση, όπως υποστηρίζουν, για τους καταναλωτές, τα δημόσια έσοδα και το περιβάλλον.

Όσο για το λαθρεμπόριο, σημειώνουν ότι αν είχαν εγκατασταθεί τα συστήματα ελέγχου εισροών - εκροών σε όλη την αλυσίδα διακίνησης των καυσίμων, «το πρόβλημα θα είχε αντιμετωπιστεί χωρίς εξαθλίωση της κοινωνίας».

Πηγή: http://ipolitiki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου