20/1/13

Έκρηξη με δύο τραυματίες σε εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι


Έκρηξη στο στο πρώτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου The Mall Athens με δύο ελαφρά τραυματίες σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο Μαρούσι...

Λόγω της έκρηξης έκλεισε ο σταθμός του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου στη Νερατζιώτισσα και οι συρμοί κινούνται από Πειραιά μέχρι Ειρήνη. Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας παραμένει κλειστό και το τμήμα του Προαστιακού από Μεταμόρφωση έως Δ. Πλακεντίας.
Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά από και προς το σταθμό του Κιάτου έως το σταθμό της Μεταμόρφωσης και από και προς το σταθμό της Δ. Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο.
Η περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο είναι αποκλεισμένη, με κορδέλες να έχουν τοποθετηθεί από τις αρχές, κρατώντας τους πολίτες σε απόσταση τουλάχιστον 800 μέτρων.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κάτω από τις κυλιόμενες σκάλες του πρώτου επιπέδου, με τις αρχές να προχωρούν σε έλεγχο με εκπαιδευμένα σκυλιά για ύπαρξη δεύτερης βόμβας.
Η έκρηξη σημειώθηκε στο πρώτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου όπου βρίσκονται εμπορικά καταστήματα και ένα υποκατάστημα τράπεζας και εκείνη την ώρα στο εμπορικό κέντρο βρίσκονταν περίπου 200 άτομα.
Στις 9:55 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβας σε 50 λεπτά ενώ ακολούθησε και νέο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 9:58 στην ιστοσελίδα zougla.gr.
Ο άγνωστος δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης. Ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μαζί με την υπηρεσία ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου εκκένωσαν το χώρο.
Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της εκκένωσης, αλλά οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί και στον χώρο υπήρχαν μόνο οι άνδρες σεκιούριτι και αστυνομικοί γι' αυτό και υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί. Οι δύο άνδρες μεταφέρονται στο ΚΑΤ προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος. Από την αστυνομία έχει αποκλειστεί ο χώρος και γίνεται έρευνα από πυροτεχνουργούς.

Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου