1/1/13

Παπούλιας: Αν δεν αντεπεξέλθουμε… θα μας δείχνουν με το δάχτυλο


«Αν δεν αντεπεξέλθουμε, εκείνοι που υποφέρουν θα μας δείχνουν με το δάχτυλο» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ανταλλαγής ευχών για το νέο έτος στο Προεδρικό Μέγαρο...

Ο κ. Παπούλιας επεσήμανε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η εκτεταμένη φοροδιαφυγή και τόνισε ότι «υπάρχουν πολλά που εξαρτώνται αποκλειστικά από τις δικές μας πράξεις και αποφάσεις. Ένα από αυτά, το σημαντικότερο, είναι να συμφωνήσουμε ότι η καταπολέμηση της μαζικής φοροδιαφυγής που αποτελεί μείζονα εθνική προτεραιότητα απαιτεί αμείλικτη, ευέλικτη και δίκαιη φορολογική νομοθεσία, που θα στηρίζεται σε διαφανείς και αποτελεσματικούς μηχανισμούς εφαρμογής».
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωνε ότι «η οικονομική ελίτ της χώρας δεν έχει απλώς την ηθική υποχρέωση να σηκώσει τα βάρη που της αναλογούν. Έχει την επιτακτική υποχρέωση, για να αποτραπούν οι επώδυνες επιπτώσεις για τα πλέον αδύναμα και φτωχότερα οικονομικά στρώματα. Όσοι εξακολουθήσουν να αγνοούν το καθήκον τους, θα πρέπει, επιτέλους, να αναγκαστούν από την Πολιτεία να το πράξουν άμεσα, και όχι στο απώτερο μέλλον, και να υποστούν τις κυρώσεις του Κράτους Δικαίου».

Πηγή: http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου