7/10/12

Ο σεβασμός δεν απαιτείται, κερδίζεται και σε αυτό δεν κάνει εξαίρεση ούτε για τους θεσμούς…


Με αφορμή την εισβολή των ναυτεργατών στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ξεκίνησε πάλι η ίδια ιστορία περί κατάλυσης των θεσμών, του κράτους, της δημοκρατίας.
Πρωτοστάτες…;
Ποιοι άλλοι…;

Αυτοί οι ίδιοι που έχουν καταλύσει το κράτος, τους θεσμούς, κάθε ιερό και κάθε όσιο!!

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η αντίληψη περί δημοκρατίας και θεσμών, όσων κρατούν την τύχη της χώρας στα χέρια τους, τα τελευταία χρόνια. Είναι τέτοια η ταύτιση τους με την εξουσία, που θεωρούν πλέον, πως οι ίδιοι προσωπικά αποτελούν πυλώνες της δημοκρατίας. Είναι τέτοια η παράνοια τους, που θεωρούν πως οι ίδιοι προσωπικά αποτελούν θεσμούς…! Τόσο σοβαρούς μάλιστα, που έχουν την εντύπωση, ότι χωρίς αυτούς δεν μπορεί να λειτουργήσει η Δημοκρατία!

Την ίδια ακριβώς συζήτηση, είχαν ανοίξει και πριν ένα χρόνο περίπου, μετά τα γεγονότα στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου σε κάθε πόλη της χώρας, με αποκορύφωμα την ματαίωση της παρέλασης στην Θεσσαλονίκη με τις έντονες αποδοκιμασίες απέναντι στον Κάρολο Παπούλια. Έχει σημασία που δεν αναφέρω τον τίτλο του, καθώς οι συγκεντρωμένοι τον Κάρολο Παπούλια αποδοκίμαζαν και όχι τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, γιατί ο Κάρολος Παπούλιας είναι αυτός που κατάντησε “Πρόεδρος της Δημοκρατίας” να σημαίνει ένας πλουσιοπάροχα αμειβόμενος άνθρωπος, που δεν κάνει δα και κάτι ιδιαίτερο, ενώ δέχεται αδιαμαρτύρητα την εξαθλίωση του λαού του.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει για τις περιπτώσεις όσων βουλευτών αποδοκιμάζονται. Δεν αποδοκιμάζει ο λαός τον θεσμό του βουλευτή, αλλά το πρόσωπο! Τα πρόσωπα είναι αυτά που διακομματικά κατάφεραν βουλευτής να σημαίνει βολευτής. Πώς να τους χαρακτηρίσεις διαφορετικά άλλωστε, όταν ακόμα και  σήμερα δεν έχουν τολμήσει να θίξουν στο παραμικρό κανένα προνόμιο τους, την ίδια στιγμή που ο λαός τον οποίο υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν, δοκιμάζεται σκληρά.

Όταν συνειδητοποιεί ο λαός, ότι οι άνθρωποι που του κόβουν τα 400 ευρώ που παίρνει σύνταξη ή μισθό, αμείβονται με 6000 ευρώ χωρίς τις πρόσθετες παροχές, τι θέλετε να κάνει…;

Να δείξει σεβασμό…;

Η εισβολή στο ΥΕΘΑ επομένως, γιατί να αποτελεί εξαίρεση;

Όταν για την πείνα της οικογένειας σου υπεύθυνος είναι προηγούμενος Υπουργός, ο οποίος ακόμα και σήμερα συνεχίζει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή, που θέλετε να διαμαρτυρηθούν οι ναυτεργάτες…; Αν αυτό το συνδυάσετε με το γεγονός ότι οι στρατιώτες που υπηρετούν στο Πεντάγωνο, επιλέγονται με βάση “ειδικά” κριτήρια, ποιός ακριβώς περιμένετε να αποτρέψει τους ναυτεργάτες χθες, τους απόστρατους παλαιότερα ή τον οποιοδήποτε αύριο, από το να εισέλθει…;

Ο σεβασμός τους για τον χώρο και τον θεσμό…;

Ο σεβασμός έχει μια βασική ιδιότητα, η οποία ακόμα και για τους θεσμούς δεν μπορεί να κάνει εξαίρεση…

Ο σεβασμός δεν απαιτείται, κερδίζεται!

Όσοι λοιπόν εκπροσωπείτε θεσμούς σοβαρευτείτε, και σταματήστε να εγκαλείτε τον λαό.

Δεν γίνεται να απαιτείτε σεβασμό, όταν έχετε κατακρεουργήσει μισθούς, συντάξεις, προνοιακά και εργασιακά επιδόματα, όταν έχετε στείλει στο καλάθι των αχρήστων κάθε εργασιακό δικαίωμα, όταν έχετε διαλύσει κάθε κοινωνικό ιστό, κάθε έννοια κράτους δικαίου, όταν έχετε καταντήσει ανέκδοτο έννοιες όπως, δημόσια δωρεάν παιδεία, δημόσια δωρεάν υγεία και ταυτόχρονα εσείς να δείχνετε ενδιαφέρον μόνο για την προστασία υμετέρων ενώ ακόμα και όταν σας παρουσιάζεται μια ευκαιρία να μαζέψετε έσοδα και να ελαφρύνετε τα βάρη του κόσμου, να σφυρίζεται αδιάφορα… Ναι καλά καταλάβατε, την λίστα Λαγκάρντ εννοώ…

Δεν γίνεται να απαιτείτε σεβασμό, όταν ξεπουλΑΤΕ δημόσια τράπεζα σε μια ιδιωτική, την οποία ανακεφαλαιώνει το κράτος με χρήματα των πολιτών!!! 95 εκατομμύρια ευρώ πουλήθηκε η Αγροτική στην Πειραιώς, όταν η Αγροτική της είχε δανείσει μέσα στην κρίση 300 εκατομμύρια για να αντιμετωπίσει προβλήματα ρευστότητας, 95 εκατομμύρια όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρωστούν μαζί 210!!!

Πώς να το κάνουμε δεν γίνεται να χρεώνομαι εγώ, εσείς, ο κάθε Έλληνας, για να έχει κεφάλαια η ιδιωτική Πειραιώς και να εξαγοράζει δημόσια περιουσία και από πάνω να απαιτείται και σεβασμό!

Δεν γίνεται να απαιτείτε σεβασμό, όταν έχετε συγκροτήσει αναρίθμητες εξεταστικές επιτροπές, πάντα επ’ αμοιβή, για τα σκάνδαλα που έχουν συγκλονίσει την πολιτική ζωή του τόπου και να μην έχετε βρει ούτε μια φόρα τον ένοχο… ούτε μία, ακόμα και τον Τσοχατζόπουλο αθώο τον βγάλατε!

Δεν γίνεται να απαιτείτε σεβασμό, όταν λόγω της δικής σας ανικανότητας να πατάξετε το λαθρεμπόριο στο πετρέλαιο, καλείται για άλλη μία φορά τον λαό να πληρώσει κόστος, καθιστώντας μαρτύριο την επιβίωση του τον χειμώνα που έρχεται.

Δεν γίνεται να απαιτείτε σεβασμό όταν σε όλα τα παραπάνω έρχεστε να προσθέσετε και νέα μέτρα 14 δις, τα οποία θα προέλθουν στο μεγαλύτερο μέρος πάλι από μισθούς και συντάξεις.

Με όλα αυτά που ανέφερα, που είναι σταγόνα στον ωκεανό από όσα έχετε κάνει, δεν είναι ο λαός που καταλύει θεσμούς…

Εσείς είστε…

Εσείς είστε το σαράκι της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Όταν έχετε καταστήσει τους θεσμούς κενούς περιεχομένου με τον βίο και την πολιτεία σας, πώς τολμάτε να εγκαλείτε τον λαό για έλλειψη σεβασμού;

Όσο και να θέλετε να μας πείσετε, πως αποτελείτε την μόνη σωτηρία για την χώρα, το μόνο σίγουρο είναι πως η πατρίδα μας, μπορεί και χωρίς εσάς.

Η Ελλάδα όχι μόνο μπορεί, αλλά θα τα καταφέρει κιόλας!

Αυτό, όχι βέβαια γιατί έχει στο τιμόνι της τον Αντώνη Σαμαρά και μετά από αυτόν το χάος, όπως δήλωσε στην γερμανική Handelsblatt, αλλά γιατί 5000 χρόνια ιστορίας μας πείθουν πως πάντα στο τέλος, ο Έλληνας έχει σεβασμό στον εαυτό του!
του Μιχαλάτου Παναγιώτη, follow @PanosMichalatos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου