16/10/12

Παπούλιας: "Αν θέλετε και άλλα μέτρα αλλάξτε λαό!"


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε πριν από λίγο, στο Προεδρικό Μέγαρο, το διευρυμένο προεδρείο της ΓΣΕΕ και τόνισε ότι συμπλέει μαζί τους.
Αποκάλυψε μάλιστα ότι...
βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τον ρώτησε "τι κάνουν οι πλούσιοι Έλληνες". Απάντησα, είπε, «ότι ο καθένας συνεισφέρει με βάση τον πατριωτισμό του».

Για ακόμη μία φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατιάς επανέλαβε ότι ο ελληνικός λαός έδωσε όσα μπόρεσε να δώσει. «Το είπα και στην κυρία Μέρκελ. Αν θέλετε και άλλα μέτρα αλλάξτε λαό» και επισήμανε προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι «η χώρα μας δίνει μια μάχη για να επιζήσει» και πως «αν επιζήσει όλα τα υπόλοιπα θα τα βρούμε».

«Είναι απαράδεκτο άλλοι να διαφεύγουν, άλλοι να κάνουν τον κουτό και άλλοι να πληρώνουν. Όταν μιλάμε για κοινωνική συνοχή αυτή βασίζεται σε ισοδίκαιη κατανομή των βαρών. Δεν βρήκαμε τους εργαζόμενους να τους φορτώσουμε όλη την κρίση. Υπάρχουν και άλλοι κύριοι που έβγαλαν τα λεφτά τους δεξιά και αριστερά και έχουν αγοράσει το μισό Λονδίνο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος ευχαρίστησε τον Κ. Παπούλια και τόνισε πως πρωταρχικός μεν στόχος είναι να σωθεί η χώρα, αλλά και οι Έλληνες να έχουν αξιοπρέπεια.

«Οι πολιτικές που ασκούνται εμπεριέχουν μεγάλες ανισότητες για μισθωτούς και συνταξιούχους. Δεν συμβάλλουν όλοι και αυτό οι πολιτικοί το αποδέχονται», σημείωσε ο Γ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε ότι και στον ίδιο η κυρία Μέρκελ είχε επισημάνει ότι οι Έλληνες αγοράζουν ολόκληρα τετράγωνα στο Λονδίνο και πως ο ίδιος της απάντησε ότι «οι μίζες της siemens επανέρχονται στον φυσικό τους χώρο».

Πηγή: http://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου