9/10/12

Και άλλη ισπανική επαρχία στο ταμείο ρευστότητας


Η Αυτόνομη Περιφέρεια της Ανδαλουσίας, η πολυπληθέστερη στην Ισπανία, ολοκλήρωσε σήμερα το αίτημά της στην κεντρική κυβέρνηση δηλώνοντας την πρόθεσή της να αντλήσει βοήθεια 4,9 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ρευστότητας Αυτονομιών (FLA) προκειμένου να καλύψει τα ελλείμματά της, ανακοινώθηκε από επίσημες πηγές...


Η καταχρεωμένη Περιφέρεια ανακοίνωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου πως προσανατολίζεται να προσφύγει στο Ταμείο, εξαιτίας των πιεστικών αναγκών που της δημιουργεί το μεγάλο χρέος και η ανεργία που πλήττει το 33,9% του πληθυσμού της.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Ανδαλουσία «απέστειλε αυτό το απόγευμα την επιστολή στο εθνικό υπουργείο Οικονομικών. Καταθέσαμε επισήμως την αίτησή μας» για πρόσβαση στο Ταμείο, με ενεργητικό 18 δισεκ. ευρώ, το οποίο έχει συσταθεί για να συνδράμει τις κλυδωνιζόμενες από τα χρέη Αυτόνομες Περιφέρειες, δήλωσε η εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Οικονομικών Αντόνια Πεϊνάδο. «Ζητήσαμε 4,906 δισεκ. ευρώ», πρόσθεσε η ίδια.

Το αίτημα της Ανδαλουσίας έρχεται να προστεθεί στις ήδη εκπεφρασμένες προσφυγές στο Ταμείο Ρευστότητας από δύο Περιφέρειες εκ των οικονομικών μηχανών της χώρας: της Καταλωνίας, που ζητεί 5,023 δισεκ. ευρώ και της Βαλένσια, που έχει καταθέσει αίτημα για 4,5 δισεκ. ευρώ. Επίσης και η Αυτονομία της Μούρθια έχει ζητήσει 527,93 εκατ. ευρώ, η Καστίλια –Λα Μάντσα 848 εκατ. , ενώ πάνω από 750 εκατ. ευρώ έχουν εκφράσει πρόθεση να ζητήσουν και οι Κανάριες Νήσοι.

Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου