7/10/12

Στο ΣΔΟΕ το «μπαλάκι» για τη λίστα


Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων, κ.κ. Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη για την διαδρομή που ακολούθησε η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ με τα ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία...
Οι εισαγγελείς λαμβάνουν καταθέσεις από στελέχη του ΣΔΟΕ και του υπουργείου Οικονομικών και δεν αποκλείεται να καλέσουν και πολιτικά πρόσωπα.

Το «μπαλάκι» για την έρευνα της λίστας μεταφέρθηκε χθες στο ΣΔΟΕ καθώς ο Γρηγόρης Πεπόνης με παραγγελία του ζήτησε από το σώμα να ελέγξει τα ονόματα. Πιο συγκεκριμένα οι οικονομικός εισαγγελέας έδωσε εντολή στους αρμόδιους του ΣΔΟΕ να ερευνήσουν τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα και να εξετάσουν εάν προκύπτουν οικονομικά εγκλήματα, όπως φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος κ.λπ.

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Πεπόνη δεν υπάρχει κανένα κώλυμα για τον έλεγχο των ονομάτων καθώς η επίμαχη λίστα δεν αποτελεί υλικό υποκλοπής από τη στιγμή που δόθηκε επίσημα από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών όταν επικεφαλής ήταν η Κριστίν Λαγκάρντ.

Στα χέρια του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου η λίστα των 36 

Με την ένδειξη «άκρως απόρρητο» παρέδωσε χθες ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή την αναφορά του για το περιεχόμενο και την πορεία της λίστας με τα 36 ονόματα για τα οποία διεξάγουν έρευνες οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ.

Στην επίμαχη αναφορά περιλαμβάνονται κατ' αρχάς τα ονόματα των πολιτικών και άλλων προσώπων για τους οποίους διεξάγουν έρευνες οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ, αναφέρεται το πότε ξεκίνησε η έρευνα για κάθε μία από αυτές τις υποθέσεις καθώς και οι συγκεκριμένες ενέργειες που έχουν γίνει, αλλά και σε ποιο στάδιο βρίσκονται.

Ο κ. Παντελής θα μελετήσει την αναφορά μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα ακολουθήσει σύσκεψη για το θέμα αυτό με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

Πάντως, ο Στέλιος Στασινόπουλος απάντησε σε αίτημα του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη που ζητούσε να ενημερωθεί εάν υπάρχει έγγραφο στο οποίο να περιλαμβάνεται το όνομά του. «Καμία λίστα ως δημόσιο έγγραφο δεν υφίσταται και συνεπώς δεν αναφέρεται το όνομά σας» είπε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου