9/10/12

Προειδοποίηση για πυραυλικό χτύπημα στις ΗΠΑ από τη Β. Κορέα


Η Β. Κορέα προειδοποίησε νωρίτερα την Τρίτη πως προτίθεται να χτυπήσει αμερικανικό έδαφος με πυραύλους της, καθώς θεωρεί «συνωμοσία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το πρακτορείο Associated Press, τη σύμπραξη Ουάσινγκτον-Σεούλ...

Η παραπάνω συμφωνία ΗΠΑ-Ν. Κορέας, αφορά στο γεγονός ότι η Σεούλ θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους της, με τους οποίους, εάν το κρίνει απαραίτητο, θα επιτρέπεται να χτυπήσει τη Β. Κορέα.
Με ανακοίνωσή της, η Σεούλ είπε ότι από εδώ και μπρος θα μπορεί να τριπλασιάσει το πυραυλικό της οπλοστάσιο ούτως ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις πυραυλικές και πυρηνικές απειλές της Πιονγιάνγκ καλύτερα, και με την προϋπόθεση ότι αυτό κρίνεται απαραίτητο.
Από την πλευρά της, η Β. Κορέα αποκάλεσε τη συμφωνία των αντιπάλων της «προϊόν ακόμα μιας συνωμοσίας του αφεντικού με το τσιράκι του».
Πάντως, σε επίπεδο δηλώσεων, είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο για την Πιονγιάνγκ να παραδέχεται πως οι πύραυλοί της είναι ικανοί να χτυπήσουν τις ΗΠΑ, αν και η ρητορική που ακολουθεί εδώ και χρόνια είναι εναντίον της Ουάσινγκτον –αλλά και της Σεούλ.

Πηγή: http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου