2/12/12

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ 10 Μητροπολίτες με καταθέσεις ΠΑΝΩ από ΕΝΑ εκατομμύριο ευρώ!


«Φωτιά» στους κόλπους της Εκκλησίας, βάζουν τα δημοσιεύματα που θέλουν, όχι έναν και δυο, αλλά ΔΕΚΑ ιεράρχες, να έχουν καταθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ...

Το ΣΔΟΕ, «εξομολογεί» τους συγκεκριμένους Μητροπολίτες, έχοντας ανοίξει για τα καλά τους εκκλησιαστικούς φακέλους, μιας και παράλληλα με τις καταθέσεις, υπάρχουν και καταγγελίες για τη διαχείριση των Μητροπόλεων.

Χαρακτηριστική, είναι η περίπτωση του Μητροπολίτη Νικαίας, που έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας και φέρεται σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, να έχει «προικίσει» την οικογένεια του, με τα έγγραφα του ΣΔΟΕ να τον χαρακτηρίζουν «εύπορο».

Η περίπτωση του Μητροπολίτη Αλέξιου, ελέγχεται με εντολή του Γρηγόρη Πεπόνη, ώστε να εξακριβωθεί πως ο ίδιος και μέλη της οικογένειας του, κατάφεραν ν΄αποκτήσουν ακριβά ακίνητα, και αν παραβιάστηκαν οι διαδικασίες με προσλήψεις σε έμμισθες θέσεις της Μητρόπολης, συγγενών του Αλέξιου.

Τόσο ο Μητροπολίτης όσο και η οικογένεια του, δείχνουν να έχουν στην κατοχή τους, τουλάχιστον ΟΧΤΩ ακίνητα, με τον αδερφό του Δημήτρη (αρχιλογιστή της Μητρόπολης), να έχει μέχρι και έπαυλη με πισίνα στην θέση Τζότζικας στην Γραβιά Φωκίδας, έπαυλη στην Άνοιξη Αττικής, δυο επαύλεις στο Διόνυσο, και πολλά ακριβά αυτοκίνητα.

Εκτός από τα ακίνητα των συγγενών ο ίδιος ο Μητροπολίτης φέρεται να κατέχει:

Ένα ακίνητο στην λεωφόρο Λαμπράκη στον Πειραιά

Τρία ακίνητα στην ακτή Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή

Ένα ακίνητο στην Ηρώων Πολυτεχνείου στον Πειραιά

Επίσης, ο Μητροπολίτης έχει ως κύρια κατοικία ένα ακίνητο στην Ακτή Θεμιστοκλέους πάνω από τα Μακρά Τείχη στην Πειραϊκή με θέα στο πέλαγος.

Στην Μητρόπολη εκτος από τον αρχιλογιστή και τον αρχιελεγκτή έχουν προσληφθεί: η ανιψιά του ως γραμματέας της Μητρόπολης, η άλλη ανηψιά του στο γραφείο Πρόνοιας της Μητρόπολης και άλλος ένας ανηψιός του ως οδηγός.

Σύμφωνα με καταγγελίες, ο ανηψιός είναι ο ελεγκτής των βιβλίων στους 40 ενοριακούς ναούς της Μητρόπολης (Νίκαια, Κορυδαλλός, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα, Κερατσίνι και Πέραμα).Από εκεί κατακρατεί γύρω στις 4.000 ευρώ το μήνα χωρις αποδείξεις για έξοδα ελέγχων!
από το  Έθνος της Κυριακής

Πηγή: http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου