2/12/12

Σε κατ΄οίκον περιορισμό ο Διευθυντής της εφημερίδας "Il Giornale"


Ο διευθυντής της εφημερίδας "Il Giornale", Αλεσάντρο Σαλούστι, τέθηκε και πάλι σε κατ` οίκον περιορισμό από την εισαγγελία του Μιλάνου. Το πρωί του Σαββάτου ο Σαλούστι είχε μεταφερθεί από τους αστυνομικούς από τα γραφεία της "Il Giornale" στον τόπο κατοικίας του, στο Μιλάνο, για κατ` οίκον κράτηση, σε εφαρμογή σχετικής δικαστικής απόφασης...

Μετά από λίγο, όμως, ο 55χρονος Ιταλός δημοσιογράφος βγήκε από το σπίτι του για να επιστρέψει στην εφημερίδα του. Οι καραμπινιέροι τον συνέλαβαν και θα πρέπει να κριθεί, την ερχόμενη Πέμπτη, με την κατηγορία της απόπειρας απόδρασης. "Ήταν μια συμβολική πράξη διαμαρτυρίας, δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να εξαφανιστώ", δήλωσε ο ίδιος. Κάτι που θα επαναλάβει και ενώπιον των δικαστικών.

Ο Σαλούστι έχει καταδικαστεί σε 14 μήνες φυλάκισης για συκοφαντική δυσφήμιση. Θεωρήθηκε υπεύθυνος για ανυπόγραφο άρθρο που, πριν πέντε χρόνια, είχε δημοσιευθεί στην κεντροδεξιά εφημερίδα "Libero", της οποίας ο Σαλούστι ήταν, την περίοδο εκείνη, διευθυντής.

Η "Il Giornale" ανήκει στο δημοσιογραφικό όμιλο Μπερλουσκόνι και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δικτύου "Canale 5" έκανε λόγο για "πρωτοφανή περιορισμό της ελευθερίας του λόγου, σε περίοδο δημοκρατίας". Προς το παρόν, ο Σαλούστι θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι της συντρόφου του Ντανιέλα Σαντανκέ, στελέχους της ιταλικής κεντροδεξιάς, απ` όπου θα μπορεί να επικοινωνεί με τους συνεργάτες του, μέσω τηλεφώνου.

Πηγή: http://www.ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου