7/12/12

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός φωτογραφίας Nikon Photo Contest


Η Nikon ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για το διαγωνισμό Nikon Photo Contest. Η περίοδος υποβολής συμμετοχών για έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς φωτογραφίας στον κόσμο ξεκινά την 1η Δεκεμβρίου 2012 και λήγει την 28η Φεβρουαρίου 2013...

Ο διαγωνισμός NPC ανοίγει τις πόρτες του για υποβολή συμμετοχών σε τέσσερις κατηγορίες:
μεμονωμένες φωτογραφίες (Κατηγορία A),
φωτο-ιστορίες (Κατηγορία B, δύο έως πέντες φωτογραφίες που περιγράφουν ένα θέμα ή μία ιδέα),
φωτογραφικά video (Κατηγορία C, που περιλαμβάνει video διάρκειας έως και 45 δευτερολέπτων) και
Στιγμιότυπα κίνησης (Κατηγορία D). Σε αυτήν την κατηγορία, η Nikon αναζητά έργα που έχουν δημιουργηθεί στο νέο φορμά φωτογραφίας «Στιγμιότυπο κίνησης», το οποίο συνδυάζει στατικές φωτογραφίες και video που έχουν ληφθεί με τις φωτογραφικές μηχανές συστήματος Nikon 1.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός τόσο για επαγγελματίες όσο και για ερασιτέχνες φωτογράφους από όλες τις χώρες, ανεξάρτητα από τις ικανότητες και την εμπειρία τους.

Ανάμεσα στους κριτές του NPC βρίσκονται ευρέως γνωστοί φωτογράφοι με ενεργό δράση στην παγκόσμια σκηνή, οι οποίοι θα επιλέξουν συνολικά 64 έργα για το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο έπαθλο σε κάθε κατηγορία, καθώς και ένα μεγάλο έπαθλο για την καλύτερη συμμετοχή. Νέα προσθήκη αποτελεί και το Έπαθλο των συμμετεχόντων για την πιο δημοφιλή συμμετοχή, η οποία θα επιλεγεί από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό. Οι νικητές θα ανακοινωθούν το καλοκαίρι του 2013 και θα συμπεριληφθούν σε μια έκθεση για το κοινό (η τοποθεσία, η ημερομηνία, καθώς και άλλες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στο μέλλον).

Οι νικητές θα βραβευτούν με χρηματικό έπαθλο για την αγορά προϊόντων της Nikon αξίας από 100.000 γουάν (περίπου €970 ) έως 1.000.000 γουάν (περίπου €9.700 ), καθώς και με τη συμμετοχή τους στην έκθεση βραβευμένων έργων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό NPC, όπως τη λίστα των κριτών, τον τρόπο συμμετοχής, τους κανόνες του διαγωνισμού, την πλήρη λίστα των επάθλων, καθώς και τα κριτήρια συμμετοχής για κάθε κατηγορία, μεταβείτε στην επίσημη τοποθεσία web: http://www.nikon-photocontest.com

Ο διαγωνισμός Nikon Photo Contest (NPC) είναι το νέο όνομα του παλιότερου διαγωνισμού Nikon Photo Contest International, ο οποίος διεξήχθη για πρώτη φορά το 1969. Παράλληλα, κατά τον 34ο χρόνο διεξαγωγής του, εκτός από το νέο όνομα, ο διαγωνισμός NPC έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά και σε άλλους τομείς, όπως με τη δημιουργία κατηγορίας video.

Πηγή: http://tech.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου