13/12/12

Ιταλία: Το 10% έχει το μισό πλούτο της χώρας. Ο Μπερλουσκόνι ζητεί και πάλι από τον Μόντι να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός. Πιέσεις Μιέρκελ


Το 10% των ιταλικών οικογενειών κατέχει σχεδόν το 50% του πλούτου της Ιταλίας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η Τράπεζα της Ιταλίας, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας.
Το 2010 οι μισές ιταλικές οικογένειες κατείχαν το 9,4% του συνολικού πλούτου της χώρας—ενώ στο 10% των πιο εύπορων οικογενειών αναλογεί το 45,9% του συνόλου των πλουτοπαραγωγικών πόρων, όπως αναφέρει η τελευταία έκθεση της Τράπεζας της Ιταλίας...


Το 2011 ο πλούτος των ιταλικών οικογενειών, μειώθηκε, λόγω της κρίσης, κατά 3,4%, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο μεταξύ, και σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πολιτικής κρίσης, αναλυτές αναφέρουν ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί διότι φοβάται μια σκληρή ήττα, σαν εκείνη του Γάλλου πρώην προέδρου Σαρκοζί τον Μάιο.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης, προβάλλουν την συμμετοχή του Μάριο Μόντι στο σημερινό γεύμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο Μόντι, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να πληροφόρησε τους συμμετέχοντες για την πορεία της κρίσης στην Ιταλία, λέγοντας ότι «η κυβέρνησή του έπεσε λόγω της απόφασης της κεντροδεξιάς να του στερήσει την υποστήριξη στο κοινοβούλιο».

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ιταλική δημόσια ραδιοφωνία Rai ο Μπερλουσκόνι απηύθυνε στον Μόντι νέα έκκληση «να δεχθεί να είναι ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροδεξιάς στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές».

Η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα προσθέτει ότι «η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ασκεί πιέσεις στον Μόντι να δεχθεί την πρόταση και να μην σταματήσει την ενεργό συμμετοχή του στην πολιτική».

Πηγή: http://www.kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου