11/12/12

Τσίπρας: Να διώξουμε αυτή την κυβέρνηση που βυθίζει τη χώρα και το λαό στη δυστυχία


«Το μόνο που είναι αναγκαίο πια να γίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, είναι όχι να ψηφίζουμε μνημονιακούς νόμους, αλλά να διώξουμε αυτή την κυβέρνηση που βυθίζει τη χώρα και το λαό στη δυστυχία», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας...


Παράλληλα, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ έρχεται ως ανάγκη και κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει», δηλώνοντας ταυτόχρονα την ετοιμότητα του πολιτικού φορέα να αναλάβει να σταματήσει «την καταστροφή της χώρας» και να προχωρήσει στην «ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης οικονομίας».

Πρόσθεσε δε ότι αυτή την ανάγκη δεν μπορεί κανείς να την σταματήσει, «ούτε με παιχνίδια της τελευταίας στιγμής» για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος για την απλή αναλογική. Ας τη φέρουν αύριο. Ό,τι και να κάνουν το μόνο που θα καταφέρουν είναι να δυναμώσουν τον πόθο του λαού μας για μια μεγάλη πολιτική ανατροπή» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε πως απέναντι στη σημερινή κατάσταση, «ένα δίλημμα έχει πια ο λαός: δημοκρατική εκτροπή ή δημοκρατική ανατροπή».

Εξαπολύοντας «επίθεση» προς την κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, έκανε λόγο για «θρησκευτική προσήλωση» εκ μέρους τους «στο σχέδιο της κ. Μέρκελ» για μετατροπή της Ελλάδας σε ΕΟΖ (Ειδική Οικονομική Ζώνη) και σημείωσε:

«Αυτό το σχέδιο υπηρετούν τα μνημόνια. Αυτό το σχέδιο υπηρετούν διαφαινόμενες κινήσεις στο πολιτικό σκηνικό. Η προσπάθεια δηλαδή της συγκρότησης ενός μερκελικού κόμματος στην Ελλάδα υπό τον κ. Σαμαρά. Μερκελικού στην ευρωπαϊκή ατζέντα και ακραίου δεξιού στην εσωτερική ατζέντα».

Επιπλέον, άσκησε δριμεία κριτική με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε ως «ένα ακόμα αποσπασματικό σχέδιο της προϋπάρχουσας κατάστασης» και ως τη «νέα μεγάλη απάτη της κυβέρνησης Σαμαρά».
από το ΑΜΠΕ

Πηγή: http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου