11/12/12

ΡΑΕ: Έως 48,7% οι αυξήσεις που προτείνει η ΔΕΗ


Μέχρι και 48,7% θα φτάσουν οι αυξήσεις σε ορισμένα οικιακά τιμολόγια, με βάση τις προτάσεις που έκανε η ΔΕΗ στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση που εξέδωσε η Αρχή, με την οποία αποσαφηνίζει τι ισχύει και αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εισήγησή της προς το υπουργείο, μπορεί να προβλέπει μικρότερες αυξήσεις από αυτές που προτείνει η ΔΕΗ...


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι την 30 Ιουνίου του 2013, τα τιμολόγια ηλεκτρικού στη χαμηλή τάση συνεχίζουν να είναι ρυθμιζόμενα, δηλαδή να εγκρίνονται με απόφαση του ΥΠΕΚΑ. Από την 1η Ιουλίου απελευθερώνονται πλήρως, ενώ η ΡΑΕ ελέγχει το κατά πόσο τα κοστολογικά στοιχεία που επικαλείται ο παραγωγός ή ο προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας, ανταποκρίνονται στα πραγματικά και αν ασκείται κατάχρηση τυχόν δεσπόζουσας θέσης από τον μεγαλύτερο παίκτη στην αγορά (ΔΕΗ).

Συγκεκριμένα, η πρόταση των νέων τιμολογίων που υπέβαλε εχθές στη ΡΑΕ η ΔΕΗ, προβλέπει τη σταδιακή προσαρμογή των τιμολογίων της στη χαμηλή τάση (οικιακά, εμπορικά κλπ) σε τρία βήματα: 01.01.2013, 01.05.2013 και 01.07.2013, έτσι ώστε, κατά την επιχείρηση, από την 1η Ιουλίου 2013 τα τιμολόγιά της στη χαμηλή τάση να αντανακλούν το κόστος παραγωγής και διάθεσης της ηλεκτρικής ενέργειας.

Πηγή: http://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου