13/12/12

Παραίτηση Κουράκου με καταγγελίες για εμπλοκή Βουλγαράκη στους Ανεξάρτητους Έλληνες - Άμεση η αντίδραση του πρώην Υπουργού


Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο βουλευτής Β'Πειραιά των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννης Κουράκος, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Ο κ. Κουράκος αποχωρώντας, κατήγγειλε ότι πίσω από το κόμμα βρίσκεται ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιώργος Βουλγαράκης...
Λίγο νωρίτερα, την παραίτησή του είχε ανακοινώσει ο Κώστας Μαρκόπουλος, με αιχμηρή επιστολή. Σε εξέλιξη η συνεδρίαση θρίλερ της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Κουράκος στους δημοσιογράφους, μετά από όσα έγιναν τού τηλεφώνησε ο Γ.Βουλγαράκης, λέγοντάς του: «Τώρα που βρήκαμε λεφτά για το κόμμα πάτε να το διαλύσετε;»

Όπως είπε, ο κ. Κουράκος του απάντησε: «Τι μου ζητάς; Πως να μαζέψω εγώ τον Χρήστο Ζώη;» Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Βουλγαράκης του απάντησε ότι θα τηλεφωνούσε ο ίδιος στον κ. Ζώη.

Ο κ. Κουράκος τόνισε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Ζώης είναι πρόθυμοι να πάνε στον εισαγγελέα και να ζητήσουν την άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αλήθεια των ισχυρισμών τους, καθώς και ότι καλούν τον κ. Καμμένο να πράξει το ίδιο.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Κουράκος είπε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία θέση στο κόμμα όταν βρίσκονται άτομα όπως ο κ. Βουλγαράκης πίσω από αυτό.


Άμεση ήταν όμως  η αντίδραση του πρώην υπουργού της ΝΔ Γιώργου Βουλγαράκη για τις καταγγελίες του παραιτηθέντα βουλευτή.

Ο κ. Βουλγαράκης δεν αρνείται ότι τηλεφώνησε σε στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, «από καθαρό ενδιαφέρον», όπως λέει, ωστόσο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στο κόμμα.

Απαντώντας στις καταγγελίες του Γιάννη Κουράκου περί παρουσίας του πίσω από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ. Βουλγαράκης σημείωσε: «Είναι κρίμα που ιδιωτικές συζητήσεις ανάμεσα σε παλιούς φίλους και συναγωνιστές -από καθαρό και μόνο ενδιαφέρον-, μετατρέπονται σε "επιχειρήματα" αλληλοεξόντωσης και εκκαθάρισης προσωπικών λογαριασμών.

»Προσωπικά είμαι από επιλογή εκτός πολιτικής και έχω δηλώσει κατ επανάληψη ότι δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ σε κανένα επίπεδο και με κανένα κόμμα.

»Ως εκ τούτου, όσοι προσπαθούν να με εμπλέξουν καθ' οιονδήποτε τρόπο, στις εσωτερικές τους διαμάχες, επειδή απλώς ο Πάνος Καμένος είναι φίλος μου, αν δεν κατάλαβαν λάθος, τότε εξυπηρετούν άλλα και σε κάθε περίπτωση, ύποπτα συμφέροντα».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Πηγή: http://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου