18/12/12

Βενιζέλος: "Αν δεν υπήρχε το ψέμα, θα υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένος και Χρυσή Αυγή;"


Προσπάθεια να πείσει το ακροατήριό του που αποτελούνταν από νομαρχιακά στελέχη, ότι η χώρα δεν μπορούσε να αποφασίσει να ακολουθήσει άλλο δρόμο την προηγούμενη τριετία, κατέβαλε στη δευτερολογία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος κλείνοντας τις εργασίες της πρώτης συνεδρίασης της ΝΟΕΣ Δυτικής Αθήνας...

Την αφορμή έδωσε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ένα από τα στελέχη που πήραν το λόγο και το οποίο δεν συμφώνησε με την πρωτολογία του κ. Βενιζέλου που εμφάνισε ως υποχρεωτικές τις επιλογές του 2010, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να κάνει άλλα πράγματα.
Απαντώντας ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο ίδιος δεν είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κάνει άλλα πράγματα, αλλά ότι η χώρα, εκ των πραγμάτων, δεν είχε άλλη επιλογή. Και παρότρυνε το συγκεκριμένο στέλεχος αλλά και τα άλλα να κοιτάξουν προς τη ΝΔ η οποία ξεκίνησε ως σημαιοφόρος του αντιμνημονίου και κατέληξε εκφραστής της "υπεύθυνης ευρωπαϊκής πολιτικής".
Ο κ. Βενιζέλος απάντησε και σε παρέμβαση άλλου στελέχους που υποστήριξε ότι "πρέπει να λέμε την αλήθεια στο λαό". Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε με την τοποθέτηση, αλλά στη συνέχεια έθεσε σκληρά ερωτήματα.
Συμφωνώ, είπε, ότι η αλήθεια πρέπει να λέγεται στο λαό, αλλά ο λαός αποδέχεται και τιμά την αλήθεια ή αρέσκεται να ακούει και να ψηφίζει το ψέμα; Ο ίδιος, όπως είπε, στις εκλογές ψηφίζεται το ψέμα και η δημαγωγία και όχι η αλήθεια. Και πρόσθεσε ότι αυτό δείχνουν και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις.
Σε επίρρωση των όσων ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, απηύθυνε στα στελέχη του Κινήματος το ερώτημα "αν δεν υπήρχε το ψέμα, θα υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Καμένος και η Χρυσή Αυγή"; Ο ίδιος απάντησε πως "όχι".
Αμέσως μετά τόνισε ότι πέρασε η εποχή των ψεμάτων και των ψευδαισθήσεων και αυτό πρέπει το ΠΑΣΟΚ να το αντιληφθεί στο εσωτερικό του.

"Οι παλιοί φίλοι του Άκη"
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, παλιών φίλων του Άκη Τσοχατζόπουλου, τα οποία βρίσκονται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία κατηγόρησε ότι άρχισαν εκστρατεία ψεύδους κατά του Κινήματος.
Μιλώντας για τον ίδιο τον κ. Τσοχατζόπουλο, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ τον πλήρωσε ακριβά και αισθάνεται λύπη γι αυτόν και αναρωτήθηκε "που είναι σήμερα οι φίλοι του Άκη"; Και απάντησε με μια λαϊκή έκφραση: "δεν είναι πρώτη μούρη στο καβούρι, στον ΣΥΡΙΖΑ;" Και δεν είναι αυτοί που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στον αντιμνημονιακό αγώνα;
Κατηγόρησε τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι είπαν, πολιτικά και επιστημονικά, βάναυσα ψέματα για τον εθνικό πλούτο. Γνωρίζουν, τόνισε, ότι δεν θίγονται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ότι ισχύει το εθνικό δίκαιο και λένε συνειδητά ψέματα.

Επίθεση και στους δικαστές
Τα πυρά του κ. Βενιζέλου δέχθηκαν και οι δικαστές, οι οποίοι, όπως είπε κάνουν αντίσταση για τα μέτρα. Και αναρωτήθηκε τι θα γινόταν αν και άλλες ομάδες πολιτών έπρατταν το ίδιο, αν, δηλαδή, η ΓΕΝΟΠ κατέβαζε τους διακόπτες ή αν οι γιατροί έφευγαν από τα νοσοκομεία.
Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνει ουρά της ΝΔ εν ονόματι της συνεργασίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ που αυτοπροβάλλεται ως η νέα κεντροαριστερά.
Απαντώντας σε άλλη τοποθέτηση, για τις απώλειες των μικροομολογιούχων από το κούρεμα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι τους είχε προταθεί λύση που θα έπαιρναν πίσω τα χρήματά τους αλλά δεν ενδιαφέρθηκαν. Παράλληλα κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ο οποίος γι αυτό το θέμα είχε κάνει προεκλογική εξαγγελία, αλλά στο πρόσφατο eurogroup κανένας δεν έθεσε το θέμα.

Στόχος τους ο Α. Παπανδρέου
Ο κ. Βενιζέλος μίλησε και για τη λίστα Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι ήταν λάθος που δεν δόθηκε στην αρμόδια Αρχή. Αυτή τη φορά ήταν πιο ήπιος προς τον Γ. Παπακωνσταντίνου λέγοντας ότι μπορεί να μην υπήρχε εμπιστοσύνη, μπορεί να έγινε από καλή πρόθεση, αλλά ήταν λάθος.
Κατηγόρησε (όχι ονομαστικά) μέλη του ΣΔΟΕ λέγοντας ότι από το σημείο που δεν δόθηκε έγκαιρα η λίστα μέχρι στελέχη της Αρχής να λένε ότι άκουσαν πως στη λίστα, πίσω από ένα όνομα κρύβεται η Μαργαρίτα Παπανδρέου, η απόσταση είναι πάρα πολύ μεγάλη. Είναι αδιόρθωτοι, τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι αυτό αποδεικνύει ότι "στόχος τους είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου, ακόμα και πεθαμένος".

Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου