11/12/12

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αξιολογούν σήμερα τα αποτελέσματα του προγράμματος επαναγοράς ελληνικού χρέους


Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα αξιολογήσουν σήμερα το απόγευμα, μέσω τηλεδιάσκεψης, τα αποτελέσματα του προγράμματος επαναγοράς ελληνικού χρέους, πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup της 13ης Δεκεμβρίου, ανέφερε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν...


Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τα αποτελέσματα της διαδικασίας επαναγοράς, λέγοντας ότι η παράταση της διαδικασίας λήγει σε λίγη ώρα και πως επ' αυτής θα τοποθετηθεί το Eurogroup που συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη. Όπως σημείωσε ο κ. Ο' Κόνορ, η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, πραγματοποιείται πριν από τις 13 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία το Eurogroup θα συνεδριάσει για να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα.

Ερωτηθείς για τις προαπαιτούμενες ενέργειες που αποτελούν προϋπόθεση για την απόφαση εκταμίευσης της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, ο Σ. Ο' Κόνορ απάντησε ότι το Eurogroup έκρινε πως έχουν εφαρμοστεί. Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι υπάρχουν «περαιτέρω δράσεις» που θα πρέπει να αναληφθούν σε μεταγενέστερο στάδιο, όπως είναι η φορολογική μεταρρύθμιση. «Σε μεταγενέστερο στάδιο η ελληνική πλευρά θα είναι σε θέση να παρουσιάσει πιο λεπτομερή στοιχεία για την πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των δημοσιονομικών μέτρων», δήλωσε ο κ. Ο' Κόνορ και προσέθεσε ότι η έκθεση προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας θα δοθεί στη δημοσιότητα, εφόσον ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup της επόμενης Πέμπτης.

Εξάλλου, όσον αφορά την Κύπρο, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από την αξιολόγηση του κυπριακού τραπεζικού τομέα είναι έτοιμα μεν, αλλά αναλύονται και τα τελικά αποτελέσματα θα δοθούν στη δημοσιότητα περίπου στα μέσα Ιανουαρίου. Όπως δήλωσε ο Σ. Ο' Κόνορ «τα τελικά αποτελέσματα για τον τραπεζικό τομέα της Κύπρου είναι απαραίτητα για τη σύνταξη του κυπριακού μνημονίου οικονομικής προσαρμογής», αφήνοντας να εννοηθεί ότι στο Eurogroup της 13ης Δεκεμβρίου δεν θα πρέπει να αναμένεται απόφαση για την Κύπρο.

Πηγή: http://www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου