9/12/12

Ισραήλ: Ο ηγέτης του Καντίμα Σαούλ Μοφάζ εκφράζει τη λύπη του που το Ισραήλ δεν σκότωσε τον Μεσάαλ


Ο βουλευτής της ισραηλινής αντιπολίτευσης Σαούλ Μοφάζ εξέφρασε χθες τη λύπη του που το Ισραήλ δεν σκότωσε τον Χάλεντ Μεσάαλ κατά την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας...

«Θα έπρεπε να επωφεληθούν της περίστασης για να κόψουν το κεφάλι του φιδιού. Στον Μεσάαλ αξίζει ο θάνατος», σημειώνει ο πρώην υπουργός Άμυνας και αρχηγός του κεντρώου κόμματος Καντίμα σε ανακοίνωσή του. «Του συνιστώ να φτιάξει το γρηγορότερο δυνατό τις βαλίτσες του και να εγκαταλείψει τη Γάζα», προσθέτει.
«Αν το Ισραήλ συνεχίσει να αποδυναμώνει τον Αμπού Μάζεν (τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς) και δεν αντιμετωπίσει με σιδηρά πυγμή τη Χαμάς, θα δούμε σύντομα τον Μεσάαλ στην Ιουδαία-Σαμάρεια (Δυτική Όχθη)», σημειώνει ο βουλευτής.
Το Σεπτέμβριο του 1997, το Ισραήλ είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει τον Μεσάαλ. Ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς επισκέπτεται από την Παρασκευή τη Λωρίδα της Γάζας. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στα Παλαιστινιακά Εδάφη από το 1967.
Χθες στη διάρκεια ομιλίας του στη Γάζα ενώπιον χιλιάδων Παλαιστίνιων ο Μεσάαλ απέκλεισε οποιαδήποτε υποχώρηση όσον αφορά τη διεκδίκηση των παλαιστινιακών εδαφών, όπως και την αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ, απευθύνοντας ταυτοχρόνως έκκληση για την εθνική ενότητα των Παλαιστινίων.

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου