11/12/12

Η ανάπτυξη πυραύλων Πάτριοτ στην Τουρκία είναι το προίμιο μιας στρατιωτικής επέμβασης, σύμφωνα με το συριακό Τύπο


Η συριακή εφημερίδα "Αλ-Ουάταν", η οποία πρόσκειται στην εξουσία, υποστήριξε σήμερα πως η εγκατάσταση στη γειτονική Τουρκία πυραύλων Πάτριοτ του NATO είναι το προοίμιο "μιας στρατιωτικής επέμβασης" εναντίον της Συρίας...

"Ο ένας από τους στόχους της τουρκικής εκστρατείας για την ανάπτυξη πυραύλων Πάτριοτ είναι να οδηγηθεί το ΝΑΤΟ να επέμβει στρατιωτικά στη Συρία για να υποστηρίξει τις τρομοκρατικές οργανώσεις", υποστηρίζει η εφημερίδα επικαλούμενη μια επίσημη πηγή. Η Δαμασκός χαρακτηρίζει "τρομοκράτες" τους αντάρτες.

Η ανάπτυξη αυτή έχει επίσης στόχο "να σαμποτάρει τις διπλωματικές προσπάθειες που αναπτύσσονται από το διεθνή απεσταλμένο Λαχντάρ Μπραχίμι και τις συζητήσεις που συνεχίζονται ανάμεσα στους υφυπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και των ΗΠΑ για να βρεθεί μια διέξοδος στην κρίση", προσθέτει η πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια, το θέμα των Πάτριοτ έχει στόχο "να καλύψει τις γαλλικές και βρετανικές προσπάθειες να διοχετευθούν όπλα στην αντιπολίτευση".

Η πηγή υποστηρίζει τέλος πως όλη αυτή η εκστρατεία, η οποία πραγματοποιείται πριν από την αυριανή συνεδρίαση των "Φίλων του Συριακού Λαού", "δείχνει πως η Συρία επιτυγχάνει νίκες επί του πεδίου και ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν αποτύχει να φέρουν σε πέρας τις αποστολές που τους έχουν ανατεθεί από το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, τη Γαλλία, τη Βρετανία και την Τουρκία".

Οι χώρες αυτές υποστηρίζουν την αντιπολίτευση και η Δαμασκός τις κατηγορεί ότι εξοπλίζουν και χρηματοδοτούν την εξέγερση.

Κατόπιν αιτήματος της Άγκυρας, το ΝΑΤΟ έδωσε το πράσινο φως για να αναπτυχθούν στην Τουρκία πύραυλοι εδάφους-αέρος Πάτριοτ ικανοί να αναχαιτίζουν τους πυραύλους εδάφους-εδάφους που διαθέτει ο συριακός στρατός.

Οι πύραυλοι δεν θα αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία αλλά πιο μέσα στο τουρκικό έδαφος, ώστε να αποδειχθεί στη Ρωσία ότι έχουν αποκλειστικά αμυντικό ρόλο, δήλωσε χθες διπλωματική πηγή στην Άγκυρα.

Πηγή: http://www.kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου