31/12/12

Το 2013 να είναι η χρονιά που θα πάρουμε το χαμόγελό μας πίσω!

31 Δεκεμβρίου 2012. Σε λίγες ώρες φεύγει μια από τις δυσκολότερες χρονιές που πιθανότατα έχουμε ζήσει οι περισσότεροι από εμάς. Χιλιάδες είναι οι στιγμές που χαράχτηκαν στην μνήμη μας, από τα γεγονότα που στιγμάτισαν την χρονιά που φεύγει. Το να τις βάλεις σε ζυγαριά και να τις παρουσιάσεις ως σημαντικότερες μικρή είναι η ουσία και αυτό γιατί ουσιαστικά όλες έπαιξαν τον ρόλο τους στην διαμόρφωση του σημαντικότερου γεγονότος, κατά την γνώμη μου πάντα, που συνέβη την χρονιά που φεύγει...
Ποιο είναι αυτό...;
Μας πήραν το χαμόγελο...
Σπάνια βλέπεις ανθρώπους πλέον να είναι ευδιάθετοι, χαρούμενοι, γελαστοί. 
Εγώ προσωπικά έχω πολύ καιρό να συναντήσω άνθρωπο που να τον ρωτήσω τι κάνεις και να μου πει "Δόξα τω Θεό όλα μια χαρά!!" με ένα τέτοιο χαμόγελο όμως που να πιστοποιεί αυτό που λέει.
Συνήθως έχουν καρφιτσωμένο στο πρόσωπό τους το ψεύτικο χαμόγελο της συνήθειας, που πιο πολύ παραπέμπει σε ξυνίλα, παρά σε ευτυχία. 
Το δυσάρεστο όμως είναι ότι η πλειονότητα των ανθρώπων που συναντάς, είναι άνθρωποι σκυφτοί, μαζεμένοι. Άνθρωποι που περπατούν με το κεφάλι σκυφτό και τα μάτια χαμηλωμένα, λες και θέλουν να αποφύγουν κάτι, λες και έκαναν κάτι για το οποίο ντρέπονται. Και να σκεφτείς ότι όλοι αυτοί δεν είναι τίποτα παράσιτα ή λωποδύτες, αλλά άνθρωποι που έχουν πετύχει πράγματα στην ζωή τους, άνθρωποι που έχουν δουλέψει, που έχουν δημιουργήσει οικογένεια!
Άνθρωποι που έχουν φιλότιμο και ντρέπονται, γιατί αισθάνονται ότι οι συνθήκες της ζωής τους ξεπερνούν και αυτό όχι με δική τους ευθύνη, αλλά με ευθύνη αυτών που τους υποσχέθηκαν καλύτερες μέρες...
Αλήθεια πείτε μου όμως, μας αξίζει αυτό...;
Αξίζει να μας πάρουν το χαμόγελο...;
Η απάντηση είναι μία και αυτή πρέπει να δώσουμε όλοι στον εαυτό μας...
ΌΧΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ!!
Το χαμόγελο είναι αυτό που δίνει νόημα στην ζωή μας... ας μην της το στερήσουμε!
Ελάτε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί και να παλέψουμε όλοι μαζί, ώστε το 2013 να είναι η χρονιά που θα πάρουμε το χαμόγελό μας πίσω!!
Καλή χρονιά!
Μιχαλάτος Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου